E, 5.06.2023
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lugeja küsib: kuidas peaks puu- ja köögivilju pesema?

Postimees
Facebook Twitter
Comments
Jaana Oona
Jaana Oona Foto: Erakogu

Juba mitmendat nädalat kutsutakse nii poodides kui ka reklaamide kaudu eestlasi üles sööma rohkem puu- ja köögivilju. Kuid kuidas poest ostetud viljad ka nii puhtaks saada, et need tõesti kahjulikest ainetest vabad oleksid?

Jaana Oona
veterinaar- ja toiduameti toiduosakonna peaspetsialist

Tavaliselt pestakse marju, puu- ja köögivilju, et eemaldada pinnal esinevaid mikroorganisme, taimekaitsevahendite jääke või muud mustust, mis on sinna sattunud mullast, ümbritsevast keskkonnast või toodetega kokkupuutunud materjalidest ja inimestest.

Facebook Twitter
Comments

Märksõnad

Tagasi üles