Selliseid soovitusi võis 1880. aastate lõpus anda küll, sest piim oli toona veel piim, lihaks saav põrsas kasvas üles kartuli ja puhta roka peal ning ainult lihunik teadis, mida ta vorsti sisse topib. Siis lihtsalt söödi, pühiti lõug puhtaks ja tunti kõhutäiest rõõmu.
Nüüd on teine aeg ja mõned arvavad, et lehm on vaid piima tooraine andja ja piima teeb hoopis piimakombinaat. Vastukaaluks kutsuvad ninakad maainimesed vorsti kalliks pagaritooteks. Et sellises olukorras läbimõeldult kõhtu täita, on tarvis saada ausad vastused mõnele lihtsale küsimusele. Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduteaduse ja toidutehnoloogia osakonna teadlased , piima- ja lihatoodete asjatundjad, olid lahkelt nõus neile küsimustele vastama.
Usinalt kokkavate naiste hulgas liigub jutt, et Eesti tööstused teevad nüüd piima piimapulbrist. Kas tõesti on nii?