P, 25.09.2022
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuidas poes küpset ja värsket vilja ära tunda?

Hanneli Rudi
Kuidas poes küpset ja värsket vilja ära tunda?
Facebook Messenger LinkedIn Twitter
Comments
Granadill ehk passion.
Granadill ehk passion. Foto: SCANPIX

Selleks et kaupluses ostukorvi panna küps, kuid ka värske eksootiline puuvili, kuluvad ära mõned eelteadmised. Reeglina tasub valida lõhnavaid vilju, mis ahvatlevad ka rohkem ostma.

Ananass

Küpse ananassi koore taust on kollakas ja keskmised lehed on lahti. Ananass on muljumisel veidi vetruv ning allosast hoomab meeldivat ananassilõhna, kirjutab Viljade Maailm oma koduleheküljel. Lõhnatut ananassi peaks hoidma mõne päeva toatemperatuuril, kuni on tunda aroomi. Küps vili säilib 6–7 soojakraadi juures kuni kaks nädalat. Külmutamist ananass ei talu, juba alla +5 kraadi tekivad viljalihas pruunid plekid.

Märksõnad
Tagasi üles