Dagmar Ingi näitab, milline nägi 1930ndatel välja õige eesti perenaise sahver. Ka südatalvel pidi riiulitel seisma üksjagu koduaia saaduste hoidiseid.
Dagmar Ingi näitab, milline nägi 1930ndatel välja õige eesti perenaise sahver. Ka südatalvel pidi riiulitel seisma üksjagu koduaia saaduste hoidiseid. Foto: Mihkel Maripuu

Kui tulemas on pulm või mõni suurem pidusöök, siis mine lauta, võta üks vasikas ja siga ning... » – umbes selliseid näpunäiteid võis leida 90 aastat tagasi ilmunud kokaraamatutest. Toonaseid retsepte lugedes selgub, et eestiaegne toidulaud oli hästi läbi mõeldud ning kasutati seesuguseid köögivilju, mida paljud tänapäeval ei tunnegi.


«Tänapäeval ilmub ajakirjades küll palju retsepte, aga sellist läbimõeldud nädalamenüüd nagu toona enam ei tehta,» rääkis vabaõhumuuseumi ekspositsiooniosakonna juhataja Dagmar Ingi.

Facebook
Comments