Magus kink oma kätega

Gerli Oja valmistab kirju koera palle. Isevalmistatud assortii võib panna mõnda kaunisse karpi või pakendada läbipaistvasse kinkekilesse.

FOTO: Peeter Langovits

Isetehtud jõulukink on kindel valik – see vormitakse täpselt kingisaaja iseloomu või eelistuste järgi ning tuleb otse südamest. Käsitööna valminud trühvlid on ühed populaarsemad kingitused, mida valmistatakse paljudes köökides jõulude eel juba aastaid.

Kalevi kommivabriku tootearendaja Gerli Oja pakub välja mõned ülilihtsad kommiretseptid, mida kodus katsetada vahelduseks klassikalistele trühvlitele.

Oja soovitab, et lugeja ärgu lasku end tema soovitustest piirata, vaid ammutaks neist inspiratsiooni. Jõhvikajahu võib asendada ju pohla- või astelpajujahuga. Kes tahab, võib kommimassi segada veidi alkoholi – näiteks rummi või brändit. Väike alkoholikogus annab särtsaka maitsenüansi ning käsitöökommid ühtlasi säilivad paremini. Üldjuhul kehtib reegel: mida värskem, seda maitsvam.

Tagasi üles