K, 22.03.2023
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Naudi maasikate aega

Britt Rosen
Naudi maasikate aega
Facebook Messenger LinkedIn Twitter
Comments
Maasikasupp
Maasikasupp Foto: Erik Prozes

Mida teha maasikatest siis, kui peenralt söömisest isu täis? Prantsuspärase kohviku Café Lyon peakokk Raul Tee ja peapagar Roman Klotsihhin jagavad lennukaid ideid. 

Omamaiste maasikate aeg on üürike, sestap võiks neid süüa ilma igasuguse kokakunstita nii palju, kui sisse mahub, kas või seepärast, et C-vitamiini on neis eriti rohkelt. Kui aga sellest on küll saanud, siis lähenege asjale loominguliselt, julgustab Café Lyoni peakokk Raul Tee maasikatega uusi retsepte katsetama. Ning piirduma ei pea üksnes kookide või muu magusaga, sest ka salatitesse ja kastmetesse on neil marjadel asja.

Jah, ühepajatoitu kokk maasikatest teha ei soovitaks, kuid muus osas kutsub ta pigem ebatraditsioonilisemale rajale. Seda enam, et viimastel aastatel on toiduga katsetamine muutunud kodudes ekstrapopiks – õhukesed maasikaviilud palsamiäädikakreemi piisakestega on paljudel juba läbitud köögietapp.

Märksõnad
Tagasi üles