Sisukord
Arter
Postimees

Naudi maasikate aega

5 min lugemist
Maasikasupp FOTO: Erik Prozes

Mida teha maasikatest siis, kui peenralt söömisest isu täis? Prantsuspärase kohviku Café Lyon peakokk Raul Tee ja peapagar Roman Klotsihhin jagavad lennukaid ideid. 

Tellijale Tellijale

Omamaiste maasikate aeg on üürike, sestap võiks neid süüa ilma igasuguse kokakunstita nii palju, kui sisse mahub, kas või seepärast, et C-vitamiini on neis eriti rohkelt. Kui aga sellest on küll saanud, siis lähenege asjale loominguliselt, julgustab Café Lyoni peakokk Raul Tee maasikatega uusi retsepte katsetama. Ning piirduma ei pea üksnes kookide või muu magusaga, sest ka salatitesse ja kastmetesse on neil marjadel asja.

Jah, ühepajatoitu kokk maasikatest teha ei soovitaks, kuid muus osas kutsub ta pigem ebatraditsioonilisemale rajale. Seda enam, et viimastel aastatel on toiduga katsetamine muutunud kodudes ekstrapopiks – õhukesed maasikaviilud palsamiäädikakreemi piisakestega on paljudel juba läbitud köögietapp.

06.07.2020 07.07.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto