Sisukord
Arter
Postimees
29.02.2020
Koroonaviirus jõudis Eestisse. See ei ole maailmalõpp! (33) Eesti Eestlased tekitavad koroonaviiruse tõttu välismaal õudu (2) IT-sektor andis majanduskasvule hoo sisse KOHALIK VAADE. Leedu läks viiruse pärast paanikarežiimile (1) Volikogu esimehel liiga suur palk ja liiga vähe tööd Majandus Tallink alustas sadamasõda Börsidel käib veresaun «Merendusel pole rahvust, kuid riikidel on huvid» Välismaa KOHALIK VAADE. Leedu läks viiruse pärast paanikarežiimile (1) Ankara mängib Euroopa pudelikaelaga Calvini kodukirikus toimub katoliku missa USA saab esimese naiseriväelase Hädas Türgi pöördus NATO poole Vene ekspert: Erdoğan kaupleb Putiniga (2) Hispaania astus ajaloolise sammu võitluses libauudistega Arvamus Eesti ärielu kolm musketäri Kultuur Kõrvad kikki – Eesti Laul 2020 on täis üllatusi ja intriige Sport Gunnar Männik: kas lugupeetud VO2 max aitaks sportlast? Ferrari jääb Mercedesest hooaja alguses maha EKSKLUSIIVINTERVJUU ⟩ Kuidas võitsid püss ja suusad Dorothea Wiereri südame? Kliima Metsamulda talletunud süsinikku ei tohi alahinnata Merendus «Merendusel pole rahvust, kuid riikidel on huvid» AK Kõrvad kikki – Eesti Laul 2020 on täis üllatusi ja intriige Juurikas. Sigaretid ja viinad ja kirglised naised Arter Noorus ongi hukas! Ropendab nagu voorimees (2) Algaja poliitbroileri mure Seentest ülikond, koolnukomposter – matusekombed on muutumas Kõrvad kikki – Eesti Laul 2020 on täis üllatusi ja intriige Film "Parimad aastad me elus": prantslased teevad ka vanadekodust ja Alzheimerist midagi elegantset Kuidas teha porgandist külmsuitsulõhet? Kuidas Tiidrek Nurme riskide kiuste imelise tulemuse tegi (1) Maailma viimane suur seiklus. Budapest-Bamako ralli ehk hullumeelne retk Aafrikasse Käbi on Eesti teemant Meelelahutus Koomiks Sudoku
minu meedia
Minu Meedia digi­paketiga saad piiramatu ligipääsu Postimehe ja maakonnalehtede tasulisele sisule nii veebis, mobiilis kui tahvlis.
Telli minu meedia

Sealiha, mis küpseb terve öö

2 min lugemist
Teatris pidulikumas kuues: sea kaelakarbonaad sibula, selleripüree ja peedi-aniisi kastmega. FOTO: Ardo Säks

Enne, kui Gurmeeteatri peakokk Mihkel Heinmets krimilavastust ja õhtusööki ühendaval «Kriminaalsel õhtusöögil» sajale sööjale pearoaks sealiha taldrikule pani, küpsetas ta seda 64-kraadises ahjus öö läbi. Liha sai pehme ja mahlane – katsetage ka kodus!

Tellijale

Teatrit ja gurmeetoitu pakkunud elamus­õhtul Telliskivi loomelinnakus sai ahjus kaksteist tundi madalal temperatuuril küpsenud ja võis pruunistunud sealiha kaaslaseks kolme moodi sibulad, muskaatpähkliga juurselleripüree ning peedi-aniisi kastme. Kodus võib Gurmeeteatri peakoka Mihkel Heinmetsa sõnul talitada ka lihtsamalt, valides lihakõrvase enda maitse-eelistuste järgi. Sobivad kartulid, läätsed, ahjujuurviljad, köögiviljapüreed, salatid.

Ka viimastel aegadel restoranides moodi tulnud sous vide ehk aeglaseks madalal temperatuuril vaakumküpsetuseks on kodus käepärasem moodus – kui restoraniköögis liha vaakumpakendatakse ja küpsetatakse ahjus kindlal temperatuuril veevannis, siis kodus võib selle mähkida toidukilesse ja panna ahju veega täidetud haudepotis. Enne tuleks lasta lihatükil 12 tundi soolvees maitset koguda, arvestades liitri vee kohta 50 g soola. Pärast ahjust võtmist tahab liha aga veel viilutamist ja võis pruunistamist.

28.02.2020 29.02.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Minu Meedia kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Minu Meedia konto