
Jaanuaris Prantsusmaal Lyonis kokkade olümpiaks kutsutud mainekal Bocuse d’Or'i kokandusvõistlusel osalev Eesti meeskond eesotsas võistlustulle astuva Cru peakoka Dmitri Haljukoviga presenteeris eile Tallinnas finaalvõistluse toorainet.
Jaanuaris Prantsusmaal Lyonis kokkade olümpiaks kutsutud mainekal Bocuse d’Or'i kokandusvõistlusel osalev Eesti meeskond eesotsas võistlustulle astuva Cru peakoka Dmitri Haljukoviga presenteeris eile Tallinnas finaalvõistluse toorainet.
Finaalvõistluse etteantud tooraineks on pärlkana kogu sisikonnaga – mitte just igapäevane külaline eestlaste toidulaual, ent õrna liha poolest võiks see lind olla gurmeeroogade ideaalne komponent. Tooraine tutvustuseks oli Eesti meeskond valmistanud näiteks vorsti, mille komponentideks pärlkana liha ja vasika harknääre.
Eesti astub võistlustulle 27. jaanuaril, finaalis osaleb 22 riiki. Dmitri Haljukov (pildil vasakult) loodab oma tulemusega olla üle Islandist ja Norrast. Treenimisel on talle abiks Eesti tippkokk Emmanuel Wille ning commis chef ehk noorkokk, aasta koka tiitli laureaat Dmitri Fjodorov restoranist Ribe. Samuti abistab Haljukovi Rootsi tippkokk ja Bocuse d’Or 2009 hõbemedalist Jonas Lundgren.