Sisukord
Maitsemeel
Postimees
03.01.2015
Eesti Mälumäng Palju õnne Horoskoop Male Tõusid nii maksud kui ka toetused Dilbert Tagakülg Liikluses vähenes kannatanute arv, õnnetusi oli aga rohkem Eesti lühiuudised 0301esikülg Tuli võttis kolme inimese elu Eesti lühiuudised Lohesurfarid ja rannal uudistajad nautisid tuult Vein, jäätis ja päikesekreem Psühholoogilise kaitse sõdur Majandus Hotellipidudel vahetus osa külastajaskonnast Kinnisvaraturg on kinni jooksnud Pensionifondidel oli väga hea aasta Tippjuhid lubavad ka uuel aastal töötajate eest hoolt kanda Välismaa Välismaa lühiuudised Enamikku lennuõnnetuse ohvritest pole leitud Filmi «Tagasi tulevikku» prognoose aastaks 2015 Vahemerest sai tuhandetele inimestele märg haud Analüütikud ennustavad sünget aastat Empaatiline vastutaja Opositsionääri saatus Arvamus Vabariigi president: ärgem leppigem poolikute rehkendustega Anneli Ammas: ärge uskuge peaministri ähvardusi Presidentide kõned: alampolkovnik Putinil on «olümpiavõit», teistel on mured Postimees 1925. aastal Juhtkiri: Eesti liiklusohutus vajab uut ambitsioonikat hüpet Päeva karikatuur Empaatiline vastutaja Opositsionääri saatus Vein, jäätis ja päikesekreem Psühholoogilise kaitse sõdur Kultuur Vindid Vintide dünastiast Sport Spordi lühiuudised Jalgpalli superklubi – väärt äriplaan? Tour de Ski: kas võitjad ette teada? Kas Bengalsi mängujuht Dalton saab koerast paremaks? Kuldpall leidis endale õiglase koha Konstantin Vassiljevi käes Tarbija Tippjuhid lubavad ka uuel aastal töötajate eest hoolt kanda AK Postimehe parimad Postimehe veebikeskkondade loetuimad uudised 2014 Aasta kokkuvõte: 10:2 postimehe kasuks Päev postimehega Mobiilne internet tõi veebimeediasse plahvatusliku kasvu Armsad Postimehe lugejad! Hea kujundus aitab ajalehte lugeda Iga päev noateral Postimehe lipukiri: kõik on võimalik Kindlustunne ja riskijulgus Postimees Pluss – rohkem kui lihtsalt Postimees Arter Horoskoop «Mandariinide» unenägu saab ilmsiks Arter soovitab Eesti mitmekülgseimad naised Head uut aastat! Kes on need moekuulutajad arvutiekraanilt? Alga aastat eksootikaga, tee Maroko stiilis kalkunipada «Mis? Kus? Millal?» alustab taas Söögikoht: talveromantika Toompea nõlval Mooni menüüst: lõhe kulebjaaka ahjupeediga Suur Arteri aastahoroskoop: mida ennustavad tähed sulle? Tai paneb proovile ränduri üllatustaluvuse Meelelahutus Koomiks Sudoku

Alga aastat eksootikaga, tee Maroko stiilis kalkunipada

1 min lugemist
Maroko stiilis kalkunipada. FOTO: Merrit Kiho

Kodurestorani MerMer perenaine Merrit Kiho ahvatleb tegema kalkunirooga, mille maitsevarjundid pärinevad kaugest Marokost.

Loomulikult võiksin variserlikult mainida, et seesugune «kergem» liharoog sobibki kokku uue aasta lubadustega tervislikumast toidust ja muust säärasest. Tegelikult mõtlesin selle välja juba mõned kuud tagasi. Aga üks on kindel – kalkuniga, kelle fileest üksnes osake kaalub 700 grammi, ei sooviks ma hilisõhtustel üksikutel teedel kohtuda.

Ja piinlik küll, kuid pean ausalt tunnistama, et polegi Marokos käinud, küll aga loodan, et see minu unistuste Maroko, kuhu ma komponeerisin alljärgneva roa, ei olegi nii kaugel sellest PÄRIS Marokost.

Maroko stiilis kalkunipada

Neljale

700 g kalkunifileed

1 suurem sibul

2 küüslauguküünt

2 pisikese tšilli kauna

1 kaneelikang

1 tl jahvatatud ingverit

soola, musta pipart

1,5 dl valget veini

100 g kuivatatud aprikoose

50 g värskeid datleid

4 viigimarja + (2 kaunistuseks)

Esimese külmpressi oliiviõli

Haki sibul, küüslauk ja tšilli peeneks ning pane kõrvale. Kes väga tulist maitset ei taha, eemaldagu tšilliseemned. Tükelda kalkunifilee mõnesentimeetristeks tükkideks. Poolita aprikoosid, lõika viigimarjad neljaks.

Aja suurel pannil oliiviõli keskmiselt kuumaks ja prae selles jaokaupa filee, tõsta kõrvale. Kuumuta samal pannil mõned minutid sibulat, küüslauku ja tšillit, siis vala sekka aprikoosid, datlid, kaneelikang. Vürtsita veel ingveri, soola-pipraga ja kuumuta pidevalt segades veel mõni minut, lisa liha, vein, aja hetkeks keema, siis alanda kuumust nii, et segu pisut podiseks, kata kaanega ning jäta umbes kümneks minutiks hauduma. Lisa juurde viigimarjad ja lase veel viis minutit küpseda.

Seotud lood
31.12.2014 05.01.2015
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto