Sisukord
Maitsemeel
Postimees
21.02.2020
Isamaa Huawei-ohu koosolekul osales Huawei lobist (4) Eesti Kõlvart usaldab abilinnapead, opositsioon mitte (2) Lavly Perling reformib Ukraina prokuratuuri (3) Kliimamuutus sunnib metsatüli lõpetama Kaitseväest ajapikendust saanud noor: seni on enesetappu takistanud relva puudumine (46) Majandus Sealt tulevad maailma suurimad teemandid (2) Tere alustas Kruuda tehtud võlgade maksmist Helme ennustab Euroopas raskeid eelarvekõnelusi Välismaa Taani annab Misāne Lätile välja (1) Saksa radikaal mõrvas kümme inimest GRU võis korraldada keemiarünnaku ka Sofias Rootsi parlamendi spiiker: meie demokraatiale tehti stressitaluvustest Arvamus Juhtkiri: mida teha kroonijuveelidega? (2) Herman Kelomees: linnainimeste maaelu (1) Martin Mölder: erakondliku eelistuseta valijaist (2) Riina Solman: sõltuvusest peab olema väljapääs (7) Ene-Margit Tiit: Kapatoobri kooli lugu (4) Meie Eesti Aleksei Lotman: metsamajandus kestlikuks – kiiresti! (1) Anu Aug: riigimetsas toimuva üle otsustamine vajab selgeid reegleid (1) Lauri Laanisto: tükeldamise tundlik teadus Kultuur Lelulugu Eesti moodi ehk mida arvata «Sipsikust»? (3) Sport Nurgeri elu Hispaanias: võib-olla ongi parem, et alati treenerist aru ei saa Eesti jõudis MMil paarissegateatesõidus esitosinasse Kontaveidi teekond lõppes veerandfinaalis Tallinn Kõlvart usaldab abilinnapead, opositsioon mitte (2) Tartu Tormituuled uhtusid Peipsi randa tapva taime (8) Ringkonnakohus jättis Martin Halliku hiigelhüvitiseta (2) Ulila rahvas soovib kõnniteed kiiremini kui võimalik (1) Tartlased tähistavad vabariigi aastapäeva mitu päeva Meelelahutus Koomiks Sudoku

Alga aastat eksootikaga, tee Maroko stiilis kalkunipada

1 min lugemist
Maroko stiilis kalkunipada. FOTO: Merrit Kiho

Kodurestorani MerMer perenaine Merrit Kiho ahvatleb tegema kalkunirooga, mille maitsevarjundid pärinevad kaugest Marokost.

Loomulikult võiksin variserlikult mainida, et seesugune «kergem» liharoog sobibki kokku uue aasta lubadustega tervislikumast toidust ja muust säärasest. Tegelikult mõtlesin selle välja juba mõned kuud tagasi. Aga üks on kindel – kalkuniga, kelle fileest üksnes osake kaalub 700 grammi, ei sooviks ma hilisõhtustel üksikutel teedel kohtuda.

Ja piinlik küll, kuid pean ausalt tunnistama, et polegi Marokos käinud, küll aga loodan, et see minu unistuste Maroko, kuhu ma komponeerisin alljärgneva roa, ei olegi nii kaugel sellest PÄRIS Marokost.

Maroko stiilis kalkunipada

Neljale

700 g kalkunifileed

1 suurem sibul

2 küüslauguküünt

2 pisikese tšilli kauna

1 kaneelikang

1 tl jahvatatud ingverit

soola, musta pipart

1,5 dl valget veini

100 g kuivatatud aprikoose

50 g värskeid datleid

4 viigimarja + (2 kaunistuseks)

Esimese külmpressi oliiviõli

Haki sibul, küüslauk ja tšilli peeneks ning pane kõrvale. Kes väga tulist maitset ei taha, eemaldagu tšilliseemned. Tükelda kalkunifilee mõnesentimeetristeks tükkideks. Poolita aprikoosid, lõika viigimarjad neljaks.

Aja suurel pannil oliiviõli keskmiselt kuumaks ja prae selles jaokaupa filee, tõsta kõrvale. Kuumuta samal pannil mõned minutid sibulat, küüslauku ja tšillit, siis vala sekka aprikoosid, datlid, kaneelikang. Vürtsita veel ingveri, soola-pipraga ja kuumuta pidevalt segades veel mõni minut, lisa liha, vein, aja hetkeks keema, siis alanda kuumust nii, et segu pisut podiseks, kata kaanega ning jäta umbes kümneks minutiks hauduma. Lisa juurde viigimarjad ja lase veel viis minutit küpseda.

Seotud lood
20.02.2020 21.02.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Minu Meedia kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Minu Meedia konto