Väikeste vabrikute buum

1 min lugemist
FOTO: SCANPIX

Väikesi kööke ja tube, kus head käsitöö­šokolaadi ja -komme tehakse, tuleb Eestis aina juurde. Isegi uus tilluke Šokolaadituba on Tallinnas Musumäe veerul avatud: muu hulgas saab sealt Pärnu Allewi Magusameistri mahešokolaadi tahvleid, trühvleid, pulgakommi. Suurelt Munamäelt pärit Johni Apelsinikese JoniJoni käsitöökommide valikus on teiste kõrval Apelsinike kakaoga – imemaitsev ja õrnalt krõmps suutäis, kus kohtuvad magushapu apelsiniviil ja mõrkjas šokolaad.

Tellijale Tellijale

Aasta lõpp tõi lettidele ka Reval Kondiitri trühvlid Reval Chocolate, milles kasutatakse Prantsuse Valrhona luksusšokolaadi ja mis viimistletakse ükshaaval käsitsi. Valikus on klassikalised trühvlid «Alati armunud», vürtsikad «Terava keelega», alkoholiga «Kerge suminaga» jt. Värske tulija on ka Chocolala, kelle karpides leidub ka rahvusmustritega šokolaadikomme. Alati tasub silma peal hoida Kõlleste Kommimeistrite ning Karli ja Linda maiustustel.

Tume teeb head

Ehkki tume šokolaad on tervisele kasulik, ei tasu sellega liialdada ennekõike selles sisalduva suhkru ja rasva tõttu. Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul on soovituslik päevakogus 2–4 g kakaopulbrit või 10–20 g ehk keskeltläbi 3 tükikest tumedat šokolaadi.

09.01.2015 12.01.2015
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto