Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädala plaat. Aromaatne essents

Bob Dylan FOTO: Kuvatõmmis

Bob Dylan

«Shadows In The Night»

Columbia / Sony

Hinne: 5

Tellijale Tellijale

Bob Dylani kolmekümne kuues stuudioalbum on üsnagi ebatüüpiline Bob Dylan kasvõi sellel põhjusel, et siin pole ainumastki tema enda kirjutatud pala. Peagi 74-aastaseks saav vanameister on ette võtnud teise vanameistri, meie hulgast lahkunud Frank Sinatra repertuaari. Taas ootamatu valik, sest kuigi nii Dylan kui Sinatra on kindlustanud endale kindla ja olulise koha muusikaajaloos, on tegemist ometi üsna erinevate isiksustega.

Igas mõttes sentimentaalne «Shadows In The Night» meenutab mulle mingis mõttes minu ühe lemmiknapsu grappa valmistamist. Grappa on kange ja aromaatne Itaalia rüübe. Küpsetest viinamarjadest veini pressimisel jääb järele mass viinamarjakestade, viljaliha ja seemnetega ning see grappa’ks lähebki. Grappa’t destilleeritakse üldjuhul üks kord. Kõik aroomid lähevad sestap otse jooki ning tulemuseks on puhas hõrk neste. Analoogne tehnoloogia on kasutusel kogu maailma viinamarjakasvatuspiirkondades. Ungaris on selle joogi nimeks pálinka, Prantsusmaal marc, Gruusias tšatša.

06.02.2015 09.02.2015
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto