P, 29.05.2022
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tee kodus Bocuse'i

Britt Rosen
Tee kodus Bocuse'i
Facebook Messenger LinkedIn Twitter
Comments
Võistlustöö lihtsam variant: jõeforell on ühelt poolt praetud, teiselt marineeritud.
Võistlustöö lihtsam variant: jõeforell on ühelt poolt praetud, teiselt marineeritud. Foto: Liis Treimann

Läinud nädalal Prantsusmaalt Lyonist maailma olulisimalt kokandusvõistluselt Bocuse d'Orilt Eestile auväärse 14. koha toonud Dmitri Haljukov arvab, et ühe tema võistlustöö, jõeforelliga, saab ka kodukokkaja hakkama.

Lyoni mistraaltuuled on äsja kokkade olümpialt Tallinna jõudnud restorani Cru peakoka Dmitri Haljukovi kurgu valusaks ja nina nohuseks teinud.

«Pingelangus oli pärast võistlust nii suur, et jäin pisut tõbiseks. Võistluse köögiboksis on adrenaliin kõrgel… Aga eks Lyoni laiadel tänavatel vuhisenud ebameeldiv tuul tegi ka oma töö,» ütleb ta enesele kannust kuuma teed valades ja lisab, et isegi tavalemmikut Rammsteini ei tahtnud ta hommikul autos selle pingelanguse-tundega kuulata. Ent Eesti lipp hoiti köögikunsti Oscarit püüdes selgi korral kõrgel.

Märksõnad
Salvesta lood hiljem lugemiseks!
Minu lood
Eesti uudised
Majandus
Maailm
Arvamus
Kultuur
Sport
AK
Tarbija
Elustiil
Tagasi üles