Sisukord
Maitsemeel
Postimees
17.02.2020
Toetuste arestimine külvas abivajajates segadust Eesti Apteegireformi ilmselt enam ei väära Soome meri andis välja pool aastat kadunud pärnaka Valvekaamera õppesõiduautosse? Pigem mitte (1) Aevastamishooaeg varsti käes Majandus Eripärased hotellid raputavad Tallinna Jahenev tööturg vähendab nõudlust töökäte järele 2500 ühendust taotlevad tuludeklareerijate annetusi Välismaa Karmid piirangud näivad pidurdavat viiruse levikut Hiinas Kaljulaid: Euroopa peaks suutma rohkem ise hakkama saada Tosin sõjandustrendi: mida ütleb maailma kohta raport «World Military Balance 2020»? Põhilise julgeolekumurena jäid Müncheni konverentsil kõlama Hiina ja Liibüa Arvamus Juhtkiri: läänetuse lainetus Toomas Toomsalu: sääsereis ja surmakutsar Mart Raudsaar: sõnavabadus ei tähenda ajuvabadust Madis Somelar: minister peaks õpetajatega arvestama Kristjan Vassil: kliinikum vajab muutusi Kultuur Svetlana Aleksijevitš: kirjutamisel juhindun vaistust Anu Raua kunstiteos kroonib Tartu rahu lepingut Elutoasõbralikuks tehtud õuduslugu Sport Vana rekordi alistanud Nazarov: ma ei oodanud sellist aega Taas maailmarekordit nihutanud Duplantis: kavatsen tulevikuski piire kompida Loginov jäi norralaste hammaste vahele Guardiola-ajastu lõpp Manchester Citys? PM ROOTSIS ⟩ Evans näitas, et MM-tiitel on tänavu väga lahtine Tartu Kümmekond entusiasti läbis pika Tartu maratoni raja joostes Laest kukkunud krohvilahmakas sundis spordisaali sulgema Linn tahab nõudeid äpitaksodele karmistada Vehkleja Julia Beljajeva kella ei vaata Romantiline ja suviselt muretu «Talve» Meelelahutus Koomiks Sudoku

Juba natuke lahjemalt

1 min lugemist
Haug Marzia moodi. FOTO: Henri Raudnask

Kui juhtute kalamehe käest haugi saama, siis proovige seda Itaalia moodi, nagu teeb Juta Raudnask eksootiliste toidu- ja maitseainete poest Umami.

Selle retsepti sain Itaaliast Tenuta oliiviistanduse perenaise Marzia käest. Ta soovitas teha haugi niimoodi, et tõeliselt hea oliiviõli toidu sees särama panna. Tulemus on peen ja pidulik, valmistamine aga lihtne ja kõigile jõukohane. 

Haug Marzia moodi

1 terve puhastatud haug

2 sellerivart

1 sibul

1 porgand

peotäis lehtpeterselli

1 tomat

6–10 anšoovist õlis (sobib ka Eesti liba-anšoovis)

vett, valget kuiva veini

6–8 sl valge veini äädikat

1 kvaliteetne konservtuunikala vees

head extra virgin oliiviõli

soola ja mõni tera pipart

serveerimiseks kappareid

Pese haug. Sega suures potis pool osa vett ja pool osa veini. Lisa soola, mõned pipraterad, tükeldatud porgand, seller, sibul ja tomat ning peterselli ja veidi oliiviõli. Lisa terve haug, jälgi, et vedelik kataks kala, ja aja keema. Keeda tasasel tulel umbes 15–20 minutit, kuni kala on küps. Tõsta kala välja ja lase täielikult jahtuda. Eemalda nahk ja luud ning tükelda võimalikult suurelt. Tõsta vaagnale.

Kui haug jahtub, valmista kaste. Selleks pane potti 6–10 anšoovisefileed ja lisa valge veini äädikas, tõsta tulele ja suru anšoovised kahvliga puruks. Teises kausis sega kokku tuunikalatükid ja heldelt oliiviõli. Purusta saumikseriga ühtlaseks. Lisa keenud anšoovised. Vala saadud kaste haugitükkidele. Puista peale kappareid. Tõsta serveerimiseni külmkappi.

Seotud lood
15.02.2020 17.02.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Minu Meedia kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Minu Meedia konto