Sisukord
Maitsemeel
Postimees
28.03.2015
Eesti Siin on aasta teatriauhinnad! Male Mälumäng Dilbert Horoskoop Palju õnne Eesti lühiuudised Tagakülg Eesti lühiuudised Kõhklusliit üritab kokku leppida enne esmaspäeva Majandus Palo nõuab raudteejuhi lahkumist Välismaa Pilooti enam üksi jätta ei taheta Briti valimiskampaania sai avalöögi teledebatiga Ühes Prantsuse Alpide väikeses külas on suur lein Arvamus Kutsuge LA-Talving! Postimees 1930. aastal Ohtlik inimene Rahvuslike suurfilmide mees Päeva karikatuur Võõras mees raudteel Juhtkiri: õige hõlma ei hakka keegi Triin Tammert: Kuld kodutrepi all Mart Nutt: kas kurdid saavad oma riigi? Jelena Skulskaja: kodumaa sündroom Patarei. Osa meie identiteedist Kultuur Siin on aasta teatriauhinnad! Nädala plaat. Edevuse mõnu Luulehetk – hetk luules Aja auk. Suur eksperimentaator Lausa tõuseb laulu ilu, oh, mu baby, baby, baby Sport Spordi lühiuudised 28.03 Epp Mäe U23 EMil hõbedal Kuulsaim «šveitslane» keeras Šveitsile selja Raio Piiroja: sul peab olema sisemine põlemine, kirg, armastus! Tarbija Söögikohast näppamine on moes Hantlivargus spordiklubis pole haruldane Hotellist varastati televiisor Lugejad varastavad töö juurest kõhklemata Valged laigud ja mustad augud sotsiaalsüsteemis Liikumispuudega Tom: ma ei tea, mis saab edasi AK Nädala plaat. Edevuse mõnu Rein Järlik: keegi ei teadnud, kui kaugel on vabadus Tagasivaade: Lennart Meri kohvikupaus Aja auk. Suur eksperimentaator Kuulsuse hallid varjundid Euroopa majandus elavneb Urmas Sõõrumaa pimedas ruumis Küsib lollide klubi Mart Nutt: kas kurdid saavad oma riigi? Kuldne teatriaeg Patarei. Osa meie identiteedist Lausa tõuseb laulu ilu, oh, mu baby, baby, baby Tere tulemast kuutõbilasse! Arter Ontlike inimeste restoran Tšilline ja kerge Arter soovitab Horoskoop Uusi ilutooteid Avatud meeltega Peruus Ehe multitalent Feliks Kark Susan Luitsalu: rohkem kassipilte! Kaspar Kiisk leidis kutsumuse juba varakult OKO pitsa on magus Pross on väike, aga tubli Filmikangelased meie kodudes NKVD ja avangardlik arhitektuur kohtuvad Uuralites Meelelahutus Koomiks Sudoku

OKO pitsa on magus

3 min lugemist
Mereäärse restorani idüll: Joonas Koppel, kelle mängulist kokakunsti sõidetakse põhjarannikule nautima. FOTO: Mihkel Maripuu

Arter jätkab retseptiseeriat, kus Eesti 50 parima restorani nimistu esikümne kokad jagavad oma toiduretsepte. Seekord astub üles seitsmes – Kaberneeme restoran OKO eesotsas peakoka Joonas Koppeliga.

Tellijale Tellijale

Karulauk on see, mida kohe avamisaastal (2011) Eesti paremate restoranide nimekirjadesse vuhisenud Kaberneeme OKO peakokk Joonas Koppel praegu kõige rohkem kööki ootab. Muu hulgas paneb ta karulauku kartulipüreesse, keetes selle enne piimas läbi, siis püreestades ja segades lõpuks kartulipüree hulka – säärane kartuli-karulaugupüree on ka külastajate seas üks hitte.

«Karulauk on kevaditi köögis üks mu suuremaid lemmikuid. Muide, mõnel pool seda juba peaaegu saabki, rohelised nupsud ulatuvad maa seest välja. Sõltub muidugi ilmast, kuid ehk nädal veel ja ongi tänavu karulauguhooaeg käes,» räägib elevusega kokk, kes varub vaakumisse külmutades karulauku restorani tarvis ka talveks – nagu teeb sisse seenigi. Need on teised Joonase hooajalised suursoosikud, eriti kukeseened, millest tema rutiinivaba ja loominguline kokamõte on teinud ka kreembrüleed, jäätist ja kohukest. Kukeseente maitse sobib magustoitudeks imehästi, kinnitab ta.

27.03.2015 30.03.2015
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto