Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõik grillima!

Konjakiga kastetud: konjaki või brändiga tehtud marinaad sobib hästi kalikunilihale. FOTO: Ragne Värk

Isegi neid, kes puhuti ka talvel liha grillivad, või vastupidi, muidu kasinaid lihasööjaid tabab esimeste plusskraadidega vastupandamatu sütesuitsuse liha himu. Kuidas marineerivad liha kogenud kokkajad, milliseid uudismaitseid esitlevad lihatootjad ja millist veini liha kõrvale valida?

Tellijale Tellijale

Ragne Värk

Mareti köögitoimetaja ja toidublogija

 

«Mulle meeldib marinaade ise valmistada. Siis tean täpselt, millest see koosneb, ning saan ka ise otsustada, mis maitsega lõpptulemust soovin. Meeldivad üldiselt puhtad ja selged maitsed, mis tähendab, et armastan teha marinaade, kus mitu erinevat maitset ei domineeri üksteise üle, vaid tunda on kindlaid maitseid. Enamasti valmistan marinaadi sellest, mis kodus olemas. Loomulikult olenevad komponendid ka sellest, mis liha parasjagu grillin. Kõige tihedamini on minu peres kasutusel just linnuliha ning sellisel juhul arvestan marinaadi tehes kergemate maitsetega, sest linnuliha, eriti just kalkun ja kana, omandavad maitseid lihtsasti. Kanged äädikamarinaadid linnulihale enamasti ei sobi.

Minu selle aasta suurteks lemmikuteks on köömnekana ja konjakikalkun. Mõlemad retseptid on lihtsad ja tulemus väga-väga maitsev.»

24.04.2015 27.04.2015
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto