Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Taevalik kook noortest rabarberivartest

Mascarpone-rabarberikook. FOTO: Merrit Kiho

Rabarber upitab end Kolga-Aablal juba peenrast välja. MerMeri kodurestorani perenaine Merrit Kiho tegi esimestest noortest vartest taevalikku kooki.

Tellijale Tellijale

Mu rohenäpust naabrinaise imelises võluaias tärkab peenral ja kasvuhoones kõik teistega võrreldes varem. Varakevadel, kui rabarberihimulised supermarketite kaugmaade toodanguga peavad leppima, lähen mina hoopis üleaedse salapõllule rabarberijahile. Kui esimesed varred vitamiininäljas otse peenrast suhu saab ragistatud, hakkab mõte tööle (küllap tänu hoogsale vitamiiniannusele!) ja sündiski alljärgnev magushapuka kreemja sisuga kook.

08.05.2015 11.05.2015
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto