
Lia Virkus, kes äsja avaldas toeka tordiraamatu ja kelle retseptide järgi tehtud tortide-kookidega hakatakse kauplema Eesti vanimas kohvikus Maiasmokk, on õige inimene jagama torditarkust neile, kel soov homme ema magusaga üllatada.
Lia Virkus, kes äsja avaldas toeka tordiraamatu ja kelle retseptide järgi tehtud tortide-kookidega hakatakse kauplema Eesti vanimas kohvikus Maiasmokk, on õige inimene jagama torditarkust neile, kel soov homme ema magusaga üllatada.
Kui arvutu hulga kokaraamatute autor Lia Virkus läinud talvel pliidi veerel oma aastatega kogunenud tordiklassikat raamatuks vormis, siis tegi ta seda tihti just vastu ööd. Esiteks selleks, et tort saaks üleöö taheneda, sest siis hoiab see järgmisel päeval pildil eriti head vormi ja lubab end paremini lõigata-sättida. Teiseks seepärast, et siis pere magas, keegi ei helistanud ja sai mõnusalt keskenduda, mõelda, fantaseerida.
Viis kuud järjest küpsetas-pildistas ta raamatu tarbeks igal nädalal mitu torti, mida tuli maitse timmimiseks mõistagi pidevalt degusteerida. Katted, kreemid, glasuurid, tainad…