K, 6.07.2022
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Šokolaadiga kuusevitamiin ja õieilu

Britt Rosen
Šokolaadiga kuusevitamiin ja õieilu
Facebook Messenger LinkedIn Twitter
Comments
Foto: Sander Ilvest

Kel esimene rabarber koogiks, karulauk pestoks ja naat omletiks tehtud, võib ette võtta järgmise kevadise väljakutse: noored kuusevõrsed ja kevadlilled. Väikese Chocolala šokolaadipoe avanud Kristi Lehtis pakub välja imelihtsad moodused, kuidas neid šokolaadiga paari panna.

Muidugi võib pisikesi C-vitamiini pomme, noori ja mahlakaid kuusevõrseid näksida niisama ning panna salatisse. Või siis teha maitsevett – lisada helerohelisi võrseid hakitult joogiveele ja lasta tunnikese tõmmata.

Aga kuusevõrsed võib ka üle kasta valge sulašokolaadiga, sest magus aitab nende hapukat ja kergelt mõrkjat maitset mahendada. Just nii Kristi Lehtis oma Tallinna vanalinna värvivärskes Chocolala käsitööšokolaadipoekeses nädalavahetusel metsast korjatud heleroheliste kuusevõrsetega talitabki. Koduaiast nopitud meelespeade, nurmenukkude ja võõrasemadega ehib ta seal õhukesi šokolaaditahvleid ning isegi muredaks töödeldud põdrasammal on tal tumeda šokolaadiga üle triibutatud ja letile põhjamaise eksootikana turiste ahvatlema sätitud. Rabarberipuruga kaetud ja -kreemiga täidetud kommid ning Fabergé muna sarnased skulptuurid tunduvad sambla kõrval vägagi klassikaline šokolaadikaup.

Märksõnad
Tagasi üles