Sisukord
Maitsemeel
Postimees
06.06.2015
Eesti Mälumäng Horoskoop Male Palju õnne Dilbert TTÜ rektori valimise hääletussedelid ekspertiisi Tagakülg Maasikamüüja Tsahkna võimalus Rõivase hinnangul pole tartlastega tüli olnudki Postimees tähistas sünnipäeva. Kisendad, Isamaa! Pärnu värbamiskampaania niidid juhivad Tartusse Majandus TTÜ rektori valimise hääletussedelid ekspertiisi LHV toob käibele euroga tagatud krüptoraha Kreeka ei maksnud IMFile Välismaa Kreeka ei maksnud IMFile Keenia puuetega laste päästetee Normcore president Kommentaar Koolivõimalus eestlaste toel Arvamus Jelena Skulskaja: abee Prévost’ eksimus ehk kuidas vabaneda vabadusest? Juhtkiri: Kreeka maksmata arve ähvardab poliitilise kriisiga Postimees 1929. aastal: Rootsi majandus kasvab Kisendad, Isamaa! Liis Vaksmann: Printsi ei olegi Normcore president Kirjanduslik meistriklass Ootamatu taandumine Karikatuur Andres Tarandi essee: mälestusi Rooma Klubist Kultuur Viis isiklikku ääremärkust Sinu uutele mälestustele Karen Connelly — tabude murdja Luulehetk – hetk luules Kirjanduslik meistriklass Sport Spordi lühiuudised Taas tuleb kokku Londoni OMi neljapaat Vehklejad jahivad medaleid ja olümpiat Maailma võimsaim ründeliin vs vanameistrite viimane lootus Ootamatu taandumine Tarbija Psüühikahäirega inimest pole vaja karta Ehitusseaduse vead jäävad ehitajate avastada AK Viis isiklikku ääremärkust Sinu uutele mälestustele Kolmkümmend päeva pesemata Koduliiga kaotas palli Viimased uudised Teeme rahval tuju paremaks Andres Tarandi essee: mälestusi Rooma Klubist Lugu söödavatest kividest Karlag eristus karmi kliimaga Arter Horoskoop Igaüks on geenius Arter soovitab Moodne linnadžungel Kanal 2 alustab saatega «Merevaade» Õlut vahuveinipudelist? Aga palun! Mairega Mäel Kolm kuud ja üle 50 festivali Suveköögis vürtsisemalt Jüri Pootsmann: Maal on väga tore elada! Ebatavaliselt tööle Anu Saagim: «Kui kogu aeg paugutada, võib püssirohi kiirelt otsa saada!» Meelelahutus Koomiks Sudoku

Suveköögis vürtsisemalt

1 min lugemist
Tšillised hiidkrevetid litšidega. FOTO: Katrin Press

MerMeri kodurestorani perenaine Merrit Kiho armastab eksootikat ka suveköögis — tema tšilliseid hiidkrevette tasub proovida. Eriti siis, kui ilm tubaseks sunnib.

Kuigi meie teeme seda rooga pliidil, võib ilusa grilliilma puhul – nojah, palju neid meil suve jooksul tuleb – ajada sobiva panni all söed kuumaks ja valmistada selle sütel. Siis aga, et süsi mitte asjatult raisata, kutsu vähemalt punt sõpru kokku. Alljärgnev kogus on mõeldud neljale. Kui seltskond suurem, kasuta koolis saadud korrutustabeli-tarkust.

Tšillised hiidkrevetid litšidega

20 toorest hiidkrevetti

kahe laimi mahl

20 konservlitšit

6–8 küüslauguküünt

2 punast tšillikauna

4 tl sidrunheinapastat

1 suurem kahvrilaimi leht

4 dl litši konservivedelikku

meresoola, esimese külmpressi oliiviõli

Marineeri krevette pool tundi laimimahlas. Samal ajal haki küüslauk ja tšilli peeneks. Kuumuta pannil õli, prae selles mõni minut küüslauku ja tšillit, lisa krevetid koos laimimahlaga, sidrunheinapasta ja näppude vahel purustatud kahvrilaimi leht. Kui krevetid hakkavad värvi võtma, lisa litšid, konservivedelik ja meresoola. Küpseta pidevalt segades veel mõned minutid, kuni vedelik karamellistub. Serveeri koos värske saia ja salatiga.

Seotud lood
05.06.2015 08.06.2015
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto