Sisukord
Arter
Postimees
13.06.2015
Eesti Male Mälumäng Dilbert Horoskoop Tõeline proovikivi Palju õnne Kuumad Eesti poisid ehk miks «urmased» venelastele nalja tegid Usutav mees Tallinna suuravarii põhjustanud BMW juht oli joobes Komisjon toetab valitsuse seisukohta põgenikekvoodi osas Valitsuse liikmetest on enim võlgu peaministril Eesti lühiuudised lk 4 TV 3 jääb vabalevisse Tagakülg Uued rannavalvurid läbisid kondiproovi Majandus TV 3 jääb vabalevisse Välismaa Välismaa lühiuudised Moldova jäi peaministrita Germanwingsi uurimine laieneb Arvamus Mis on Põhjamaade edu saladus? Postimees 1933. aastal: nooruse rumalusest mõrtsukaks Kogenud liider Tõeline proovikivi Ülearu usin Usutav mees Jaanus Piirsalu: pelgupaik, terrorism ja armastus Juhtkiri: pagulasküsimusele mõistlik lahendus Päeva karikatuur Madis-Ulf Regi: minu päevik 2015 Imbi Paju essee: elu ees seistes Kultuur Tugev sooritus Nädala plaat. Välkreiv arhitektuurimuuseumis Ponksi Bronxi poisi seksiteibid Hittide koorekiht Kirju poprokk Franz Sparks Luulehetk – hetk luules Usutav mees Võimalus jätta tantsu oma pärand Sport Spordi lühiuudised Kogenud liider Ülearu usin Peep Pahv: ülekülluses maailma mõttetu ja tulevikuta spordipidu Eesti sakslased jätkavad vigastuste kiuste kõrgel tasemel Zopp pürgib uue meeskonna toel kõrgemale Tarbija Vanemad määravad lapse netiharjumused AK Ponksi Bronxi poisi seksiteibid Hittide koorekiht Franz Sparks Kirju poprokk Wallander Tallinnas Kreeka pakub suverõõme Psühhiaatrite tuleproov Viimased uudised Imbi Paju essee: elu ees seistes Lars Kepler: krimi peabki käima noateral Aare Tark, Sten Andreas Ehrlich: kas lask pimedusse tabab sõpra või vaenlast? Arter Viimsisse saabus lihaaeg Naistega õnne, päikese ja tulemäe maal Horoskoop Suvine saatesari kutsub inglise aedu avastama Muhus on maitset Imetlust väärt inimesed Margit Härma: Pariisi liftipoiss Arter soovitab Kuidas maailmakuulsad kalakrõpsud kolme kuuga valmis said Parv võõramaiseid raudlinde – tere tulemast Eesti õhuruumi! Kolmekordne moenäitus Meelelahutus Koomiks Sudoku
minu meedia
Minu Meedia digi­paketiga saad piiramatu ligipääsu Postimehe ja maakonnalehtede tasulisele sisule nii veebis, mobiilis kui tahvlis.
Telli minu meedia

Viimsisse saabus lihaaeg

2 min lugemist
Pilgupüüdja: kokk Nigora Isakova näitab ahju, milles küpsetatakse usbekipärast leiba. FOTO: Liis Treimann

Mitte et varem oleks pidanud siin kandis taimetoiduga läbi ajama – söögikohti ligi 20 000 elanikuga äärelinnavallas ikka leidub, mõni lihtsam, mõni peenem, mõni odavam, mõni kallim. Sel kevadel ilmus aga Haabneeme rajatava mitme uue kaubakeskuse vahele suur reklaamplakat, mis lubas (millegipärast küll osalt inglise keeles) peagi liha ja kala ja takkapihta Usbeki toitu. Tallekese ja Pullikese n-ö pearestoran Õismäel on tegutsenud juba mitu aastat ja jutud sealsest heast söögist levinud ka linna teise otsa.

Tellijale

Athena hotellis endises Lavendli kohvikus on mööbel ja sisekujundus enam-vähem endine, kuid mosaiikmustriga küpsetusahjud, punased kardinad ja lambikuplid lisavad hubasust. Grillimise-küpsetamise lõhn sunnib ka mitte eriti näljase külastaja kiirelt menüüd lehitsema. Toidusedel iseenesest on nii pikk ja põhjalik, et ajab pea sassi ja teeb valimise raskeks. Eraldi lihad (eri küpsusastmes), kalad, degustatsioonimenüü, šašlõkid, supid, grillitud aedviljad, sekka Caesari salatit ja muud tavapärast, Usbeki köögi road, lastemenüü (sh kodused lintnuudlid), magustoidud niikuinii. Lisaks saab lugeda, et liha pole külmutatud, vaid jahutatud kujul Austraaliast, Ameerika Ühendriikidest ja Itaaliast kohale toodud; et paljud road valmivad Hispaania söeahjus Josper 300 kraadi juures; et kokad on Taškendist ja Samarkandist. Ja et igalt külastajalt küsitakse kaks eurot «laua katte» (mida tahes see ka tähendab, kohaliku (restorani)kultuuriga igatahes kokku ei klapi) eest. Aga see «väga oluline info» on vähemalt meie kolmeses seltskonnas õhtu jooksul ka ainus asi, mis kergelt nina kirtsutama paneb (no ja mõned kirjavead menüüs, kui nüüd veel natuke norida).

Teenindajaneiu, kellele saab märku anda laual oleva kutsenupuga, vastab igale küsimusele põhjalikult ja sõbralikult, selgitab roogade koostist ja portsude suurust. Eelistame seekord degustatsioonimenüüd ehk väikest assortiid, mis tähendab kivialusel serveeritavat filet mignon'i, New Yorgi steiki, antrekooti ja gurmee tallerkarreed Uus-Meremaalt. Hind 65.10 sisaldab ka pudelit Merlot`d, grillitud köögiviljad tuleb tellida eraldi. Usbeki karask, õigupoolest soe seemnetega pärmitainakukkel kipub korvist kaduma juba enne lihaliua saabumist. Ja sealt ta siis tuleb – lõhn ees ja liha järel! Antrekoot on medium rare, tallekarree... lihtsalt suurepärane, nagu ka kogu muu lihakraam. Leiame üksmeelselt, et üks Tallekese ja Pullikese toidu hea meki saladus on tagasihoidlik maitseainete kasutamine, mis lubab nautida liha ennast. Ja lepime kokku, et järgmine kord proovime ka mõnd Usbeki toitu, näiteks mantõsid. Või hoopis tervena küpsetatud kala. Aga Pavlova võtame siis magustoiduks kahe peale, ühele kipub suuruse poolest üle jõu käima.

12.06.2015 15.06.2015
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Minu Meedia kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Minu Meedia konto