Sisukord
Majandus
Postimees
13.06.2015
Eesti Male Mälumäng Dilbert Horoskoop Tõeline proovikivi Palju õnne Kuumad Eesti poisid ehk miks «urmased» venelastele nalja tegid Usutav mees Tallinna suuravarii põhjustanud BMW juht oli joobes Komisjon toetab valitsuse seisukohta põgenikekvoodi osas Valitsuse liikmetest on enim võlgu peaministril Eesti lühiuudised lk 4 TV 3 jääb vabalevisse Tagakülg Uued rannavalvurid läbisid kondiproovi Majandus TV 3 jääb vabalevisse Välismaa Välismaa lühiuudised Moldova jäi peaministrita Germanwingsi uurimine laieneb Arvamus Mis on Põhjamaade edu saladus? Postimees 1933. aastal: nooruse rumalusest mõrtsukaks Kogenud liider Tõeline proovikivi Ülearu usin Usutav mees Jaanus Piirsalu: pelgupaik, terrorism ja armastus Juhtkiri: pagulasküsimusele mõistlik lahendus Päeva karikatuur Madis-Ulf Regi: minu päevik 2015 Imbi Paju essee: elu ees seistes Kultuur Tugev sooritus Nädala plaat. Välkreiv arhitektuurimuuseumis Ponksi Bronxi poisi seksiteibid Hittide koorekiht Kirju poprokk Franz Sparks Luulehetk – hetk luules Usutav mees Võimalus jätta tantsu oma pärand Sport Spordi lühiuudised Kogenud liider Ülearu usin Peep Pahv: ülekülluses maailma mõttetu ja tulevikuta spordipidu Eesti sakslased jätkavad vigastuste kiuste kõrgel tasemel Zopp pürgib uue meeskonna toel kõrgemale Tarbija Vanemad määravad lapse netiharjumused AK Ponksi Bronxi poisi seksiteibid Hittide koorekiht Franz Sparks Kirju poprokk Wallander Tallinnas Kreeka pakub suverõõme Psühhiaatrite tuleproov Viimased uudised Imbi Paju essee: elu ees seistes Lars Kepler: krimi peabki käima noateral Aare Tark, Sten Andreas Ehrlich: kas lask pimedusse tabab sõpra või vaenlast? Arter Viimsisse saabus lihaaeg Naistega õnne, päikese ja tulemäe maal Horoskoop Suvine saatesari kutsub inglise aedu avastama Muhus on maitset Imetlust väärt inimesed Margit Härma: Pariisi liftipoiss Arter soovitab Kuidas maailmakuulsad kalakrõpsud kolme kuuga valmis said Parv võõramaiseid raudlinde – tere tulemast Eesti õhuruumi! Kolmekordne moenäitus Meelelahutus Koomiks Sudoku
minu meedia
Minu Meedia digi­paketiga saad piiramatu ligipääsu Postimehe ja maakonnalehtede tasulisele sisule nii veebis, mobiilis kui tahvlis.
Telli minu meedia

Kuidas maailmakuulsad kalakrõpsud kolme kuuga valmis said

4 min lugemist
Ideedest pungil: Velveti loovjuht Janno Siimar. FOTO: Erakogu

Kui meie kaluritel on saagi rahaks tegemisega kirjeldamatuid raskusi, siis filipiinlased panid ränga konkurentsi tingimustes pea tööle ning valmistavad kalast krõpse. Neile sööstis vabatahtlikuna turundamisideedega appi disainiagentuuri Velvet loovjuht Janno Siimar.

Tellijale

Eestis tegutseva heategevusliku mittetulundusühingu Andakidz (mille juhtmõte on, et kui vanemad saavad eluga paremini hakkama, siis saavad ka lapsed) eestvõttel, selle juhi Robin Gurney kutsel ja välisministeeriumi arengukoostöö programmi toel sõitiski Janno Siimar kohale, et Talisay küla umbes 40 perest koosneva kalurikooperatiivi TAFIAS tilaapiakrõpsude ärile hoog sisse anda. Võttis kaugele maale oma peregi kaasa.Kuna Janno Siimar pole hariduselt ega ametilt toiduainetööstuse tehnoloog, ei sekkunud ta krõpsude valmistamise protsessi. Krõpse oli tehtud seal ju ennegi: tilaapia, mida kohalikud mehed omarajatud kalakasvanduses – et olla sõltumatud ookeani tujudest – ise kasvatavad, tehakse fileeks. Seejärel ümbritsetakse kalatükk tavalisest makaronimasinast väljutatud tainaga, mis koosneb jahust, munast, suvikõrvitsast, malunggay'st, õlist, piprast ja muudest maitseainetest. Siis lõikavad naised tainaga kaetud fileetüki noaga parajateks paladeks ning edasi rändavad need fritüüri. Järgneb kuivatamine, ning tulemus meenutab pigem natšot kui kartulikrõpsu. Nüüd tuleb krõpsud pakki panna ja siis säilib see suupärane kraam kolm kuud.

12.06.2015 15.06.2015
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Minu Meedia kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Minu Meedia konto