Sisukord
Maitsemeel
Postimees
27.06.2015
Eesti Horoskoop Palju õnne Tagakülg Mälumäng Kahe eestlase surnukehad leiti Peruu kaljulõhest Vasikate, varssade ja tallede aeg Kõrgkoolides avatakse uued õppekavad Üksiku Undi ulg Esikülg 27. juuni Pärnu peab hansapäevi Eesti lühiuudised Mis paneb valima IT-õpet? Tehnoõed koolitavad digitüdrukuid Dilbert Suri egüptoloog Sergei Stadnikov Male Müüdid takistavad naiste läbimurret IT-alal Välismaa Pagulaste vastuvõtmine jääb vabatahtlikuks Palvusest sai veresaun Prantsusmaal hukati ärimees Tuneesias hukkus kümneid turiste Arvamus Päeva karikatuur Tagasivaade: Neeme Järvi, BIS ja Joonase lähetamine Üksiku Undi ulg Postimees 1892. aastal: vihm jätab leivata Oodatud õnnestumine Üks kõigi vastu NÄDALA NÄGU: «Eestist? Hoo! Ma tunnen teie Hololeid.» Juhtkiri: kas me sellisesse maailma tahtsime? Ene Pajula: mammi ja vanad mehed Kultuur Postimees teeb otseülekande Seto Folgi kontserdilt Jaak Joala lugu: kaks tundi kvaliteetaega Üksiku Undi ulg Sport Spordi lühiuudised Ajalugu teinud lätlane vilistati välja Rumeenia seisab Eesti tee peal ees Zenjov tehtud valikust: tahan end taas tunda ründajana Seimil varasemad jõunäitajad taastatud Tarbija Keegi, kellele saab loota Arter Ajaloolise maiguga «Eesti mäng» ootab kaasa nuputama Arter soovitab Horoskoop Vana asi moodsas võtmes Aeg hoiab sõpru häid Eesti-saami neiu lõpetas Euroopa põhjapoolseima kooli Anu Samarüütel: kõige paremini tunnen end oma disainitud riietes Lillesaare lummuses Seebiooperist on asi kaugel Susan Luitsalu: neegerorja käekott Maestro Eri Klasi rohelised niidud Juhiks?! Ei! ... Aga äkki siiski? Meelelahutus Koomiks Sudoku

Vana asi moodsas võtmes

1 min lugemist
Suitsutursk heeringamarjaga. FOTO: Anu Laan

Sellest numbrist liitub Arteri retseptijagajatega hobikokkaja ja üldse toidukirglik Anu Laan, kes on pidanud ka väikest restorani. Proovige kartuliga või leivale tema kalasalatit.

Viimastel aastatel on kohalike kalameeste võrkudesse taas sattunud paraja suurusega tursapoisse ja midagi peab nendega tegema – kogu aeg ei jaksa ju kala praadida. Segasin kokku salati, mis sobib värske kartuliga või leiva-saia katteks – heeringamari jääb mõnusalt krõmpsuv. Kui suitsuturska ei leia, sobib ka muu valge suitsukala, näiteks heik. Väga õrna lihaga kala maitse võib heeringamari siiski üle mängida.

Suitsutursk heeringamarjaga 

0,5 kg kuumsuitsuturska või muud valget suitsukala

100 g heeringamarja

3 keedetud muna

pool pikka kurki

murulauku, tilli

200 g hapukoort

100 g majoneesi

soola, pipart

Puhasta kala luudest ja tee väiksemateks tükkideks. Haki kurk ja muna väikesteks kuubikuteks ning sega kõik ained omavahel. Sega majoneesist ja hapukoorest kaste ja vala salatile. Maitsesta pipra ja soolaga. Olenevalt kala ja marja soolasusest ei pruugi viimast vajagi olla. Puista peale hakitu murulauku ja tilli. Paku koos värske kartuliga või leiva/saia katteks. 

Seotud lood
26.06.2015 29.06.2015
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto