Sisukord
Maitsemeel
Postimees
17.02.2020
Toetuste arestimine külvas abivajajates segadust (9) Eesti Apteegireformi ilmselt enam ei väära (3) Soome meri andis välja pool aastat kadunud pärnaka (1) Valvekaamera õppesõiduautosse? Pigem mitte (2) Aevastamishooaeg varsti käes Majandus Galeriid ⟩ Eripärased hotellid raputavad Tallinna (1) Jahenev tööturg vähendab nõudlust töökäte järele 2500 ühendust taotlevad tuludeklareerijate annetusi (1) Välismaa Karmid piirangud näivad pidurdavat viiruse levikut Hiinas Kaljulaid: Euroopa peaks suutma rohkem ise hakkama saada (2) Tosin sõjandustrendi: mida ütleb maailma kohta raport «World Military Balance 2020»? (1) Põhilise julgeolekumurena jäid Müncheni konverentsil kõlama Hiina ja Liibüa Arvamus Juhtkiri: läänetuse lainetus (11) Toomas Toomsalu: sääsereis ja surmakutsar (1) Mart Raudsaar: sõnavabadus ei tähenda ajuvabadust (45) Madis Somelar: minister peaks õpetajatega arvestama (1) Kristjan Vassil: kliinikum vajab muutusi (1) Kultuur Svetlana Aleksijevitš: kirjutamisel juhindun vaistust Anu Raua kunstiteos kroonib Tartu rahu lepingut Elutoasõbralikuks tehtud õuduslugu Sport Taas maailmarekordit nihutanud Duplantis: kavatsen tulevikuski piire kompida Guardiola-ajastu lõpp Manchester Citys? PM ROOTSIS ⟩ Evans näitas, et MM-tiitel on tänavu väga lahtine Loginov jäi norralaste hammaste vahele Vana rekordi alistanud Nazarov: ma ei oodanud sellist aega Tartu Kümmekond entusiasti läbis pika Tartu maratoni raja joostes Laest kukkunud krohvilahmakas sundis spordisaali sulgema Linn tahab nõudeid äpitaksodele karmistada (1) Vehkleja Julia Beljajeva kella ei vaata Arvustus ⟩ Romantiline ja suviselt muretu «Talve» Meelelahutus Koomiks Sudoku

Vana asi moodsas võtmes

1 min lugemist
Suitsutursk heeringamarjaga. FOTO: Anu Laan

Sellest numbrist liitub Arteri retseptijagajatega hobikokkaja ja üldse toidukirglik Anu Laan, kes on pidanud ka väikest restorani. Proovige kartuliga või leivale tema kalasalatit.

Viimastel aastatel on kohalike kalameeste võrkudesse taas sattunud paraja suurusega tursapoisse ja midagi peab nendega tegema – kogu aeg ei jaksa ju kala praadida. Segasin kokku salati, mis sobib värske kartuliga või leiva-saia katteks – heeringamari jääb mõnusalt krõmpsuv. Kui suitsuturska ei leia, sobib ka muu valge suitsukala, näiteks heik. Väga õrna lihaga kala maitse võib heeringamari siiski üle mängida.

Suitsutursk heeringamarjaga 

0,5 kg kuumsuitsuturska või muud valget suitsukala

100 g heeringamarja

3 keedetud muna

pool pikka kurki

murulauku, tilli

200 g hapukoort

100 g majoneesi

soola, pipart

Puhasta kala luudest ja tee väiksemateks tükkideks. Haki kurk ja muna väikesteks kuubikuteks ning sega kõik ained omavahel. Sega majoneesist ja hapukoorest kaste ja vala salatile. Maitsesta pipra ja soolaga. Olenevalt kala ja marja soolasusest ei pruugi viimast vajagi olla. Puista peale hakitu murulauku ja tilli. Paku koos värske kartuliga või leiva/saia katteks. 

Seotud lood
15.02.2020 17.02.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Minu Meedia kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Minu Meedia konto