Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Muhus on maitset

Muhu veinitalus on hea: majandusharidusega Peke ja režissööriks õppinud Ingrid Eloranta tahavad Luscher & Matieseni nime uuele elule äratada. Pererahvas loodab, et selle kaubamärgi all hakkab Muhu veinitalust mõne aasta pärast tulema ka viinamarjaveini – mais olid sarapuukeppidele toetuvad viinapuud veel üsna väikesed. FOTO: Jaanus Lensment

Muhumaast võib saada Eesti oma veinimaa, usub teiseks suvehooajaks uksed avanud Muhu veinitalu peremees Peke Eloranta. Söögipoolist pakub seal sel suvel Tigu restoran, mis kolis köögi koos kokkadega Muhu saarele.

Tellijale Tellijale

Kerge labidalöök… vahuveinipudeli kork lendab kõrge kaarega murumättast väljaupituvate viinapuude poole ja kihisev jook voolab klaasidesse. Vaasides on rammusad nurmenukud, vahuvein sillerdab õhtupäikeses ja kaugelt paistab meri – suvi on käes!

Sellise tseremooniaga algavad Vahtraste külas Luscher & Matieseni Muhu veinitalu õuel kõik viie- kuni üheksakäigulised eri- ja elamusõhtusöögid – ükskõik, kas tervitusjoogi avab sabrage-meetodil (saabliga šampanjapudelilt korgi löömine, mida võitude tähistamisel armastas ka Napoleon) kohalikus väikese-labida-tõlgenduses talu peremees ja sommeljee Peke Eloranta ise või oober Ivan Niroda.

12.06.2015 15.06.2015
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto