Sisukord
Maitsemeel
Postimees

Toit nagu seiklus ümber ilma

4 min lugemist
Loomingulise kokakäega: peakokk Hardi Nurmise pott on praegu Lihavõttesaare päralt. FOTO: Toomas Tatar

Kõue mõisa restorani Kaheksa Jalga peakokk Hardi Nurmine astub kunagise maailmarändurist mõisahärra Otto von Kotzebue jälgedes, pakkudes külalistele maitseid mitmelt mandrilt.

Tellijale Tellijale

Juulikuus peatub uuendusliku meele ja virtuoosliku käekirjaga peakoka Hardi Nurmise menüü Lihavõttesaarel, kuhu omaaegne Kõue mõisnik, kuulus maadeavastaja ja meresõitja Otto von Kotzebue ühel oma kolmest ümbermaailmareisist sattus.

Lihtne ja suviselt kerge, kuid ahvatlevalt värvikirju Rapa Nui (kohaliku rapanui keeles Lihavõttesaar) salat on üks roogadest, mis selle Vaikse ookeani saare maitseid kosmopoliitse ja õrnalt boheemliku õhustikuga mõisa restoranisaali toob.

«Magusmahlane suvetomat pluss selle magusust esile toov apelsin või punane greip, maitseid siduv avokaado, lisaks veel punane tšilli, koriander, murulauguõied, laimimahl, mandel, balsamico, Havai roosa sool ja värskelt jahvatatud must pipar,» loetleb Hardi üles põhilise, millest tema Lihavõttesaare salat sünnib.

03.07.2015 06.07.2015
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto