P, 3.07.2022
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Toidublogi: suvine spinatisupp

Juta Raudnask
Toidublogi: suvine spinatisupp
Facebook Messenger LinkedIn Twitter
Comments
Foto: Henri Raudnask

Juta Raudnask Umami eksootiliste maitse- ja toiduainete poest soovitab peenral vohavast spinatist keeta suvist tervisesuppi.

Spinat on täielik supertoit. Selles on nii palju kasulikke mineraale ja vitamiine, et sakslastel olevat lausa ütlus, et spinat asendab poolt apteeki. Spinatist keedetud kiire supp sobib ideaalselt suviseks lõunasöögiks või kergeks õhtueineks. Minu kogemuse järgi meeldib see ka lastele ja meestele.

  • 1–1,3 l head puljongit (köögivilja-, kana- või veise-), soolaga maitsestatud
  • 4–5 värsket kartulit 
  • 3–5 tera musta pipart
  • 150 g värsket spinatit
  • 75–100 ml bulgurit või Lõuna-Eesti tangu
  • 2–3 muna 
  • peotäis hakitud rohelist sibulat

Keeda puljong, maitsesta soola ja pipraga. Pese, koori ja tükelda kartulid. Lisa kartulid ja bulgur (või tangud) puljongisse ning keeda edasi. Kui need on valmis, lisa hakitud spinat. Keeda veel mõned minutid. Keeda teises potis munad. Koori ja tükelda. Haki roheline sibul. Sega pool hakitud munast supi sisse ja jäta teine pool serveerimiseks. Serveeri suppi hakitud muna ja rohelise sibulaga, soovi korral lisa hapukoort.

Märksõnad
Tagasi üles