Sisukord
Maitsemeel
Postimees
18.07.2015

Toidublogi: suvine spinatisupp

1 min lugemist
FOTO: Henri Raudnask

Juta Raudnask Umami eksootiliste maitse- ja toiduainete poest soovitab peenral vohavast spinatist keeta suvist tervisesuppi.

Spinat on täielik supertoit. Selles on nii palju kasulikke mineraale ja vitamiine, et sakslastel olevat lausa ütlus, et spinat asendab poolt apteeki. Spinatist keedetud kiire supp sobib ideaalselt suviseks lõunasöögiks või kergeks õhtueineks. Minu kogemuse järgi meeldib see ka lastele ja meestele.

  • 1–1,3 l head puljongit (köögivilja-, kana- või veise-), soolaga maitsestatud
  • 4–5 värsket kartulit 
  • 3–5 tera musta pipart
  • 150 g värsket spinatit
  • 75–100 ml bulgurit või Lõuna-Eesti tangu
  • 2–3 muna 
  • peotäis hakitud rohelist sibulat

Keeda puljong, maitsesta soola ja pipraga. Pese, koori ja tükelda kartulid. Lisa kartulid ja bulgur (või tangud) puljongisse ning keeda edasi. Kui need on valmis, lisa hakitud spinat. Keeda veel mõned minutid. Keeda teises potis munad. Koori ja tükelda. Haki roheline sibul. Sega pool hakitud munast supi sisse ja jäta teine pool serveerimiseks. Serveeri suppi hakitud muna ja rohelise sibulaga, soovi korral lisa hapukoort.

Seotud lood
17.07.2015 20.07.2015
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto