Sisukord
Maitsemeel
Tänane leht

Värskus, mida veinikeldrisse ei püüa

3 min lugemist
Prosecco kasvulava: Cartizze looduslikud tingimused lubavad kasvatada parimaid viinamarju ja teha neist tippveine. FOTO: Erakogu

Itaallaste kerge ja värskendava vahuveini prosecco janu maailmas aina kasvab, nii et praegustest viinapõldudest selle kustutamiseks enam ei piisa, tõdeb veiniajakirjanik ja sommeljee Peep Moorast.

Tellijale Tellijale

Prosecco, mis osana Itaalia dolce vita'st ehk magusast elustiilist tähistab sealmaal igasugust kihisevat veini üldse, teeb võidukäiku kogu maailmas ning pistab rinda šampanja ja teiste tuntud vahuveinidega. Šampanjamajade mõrud kommentaarid selle mullijoogi viimaste aastate edu peale on pidevalt veiniajakirjanduse esikaantel, just nagu viimsepäeva kuulutus nooblile Prantsuse joogile.

24.07.2015 27.07.2015
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto