Sisukord
Maitsemeel
Postimees
01.08.2015
Eesti Mälumäng Saaremaa taganurgast on saanud Kamtšatka Dilbert Horoskoop Male Palju õnne tagumine külg Hüvasti, Eesti eestkõneleja! Põhikooli lõpueksamid muutmisele Endel Lippmaa mälestuseks Mobiilne seapõleti Hurikan 1000E Eesti lühiuudised Uus katkujuhtum Valgamaal Eesti lühiuudised Merevägi katsetab allveerelva Majandus Katk laostab ka lihatööstust Välismaa Erdoğani ohtlik mäng Zimbabwe nõuab Ühendriikidelt lõvitapjast hambaarsti väljaandmist Valedes kätes Ahvenamaa on kui laetud relv Välismaa lühiuudised Arvamus Jelena Skulskaja: inimesed ja loomad Postimees 1911. aastal: pädagogika-klassid tuleb ära kaotada Rändrektor ja fantastiline Eesti Peeter Langovits: tagasivaade. Baltica ’95 Gianni – kingitus Eesti võrkpallile Kus on peatoimetaja pea? Erdoğani ohtlik mäng Juhtkiri: ühed eksamid, mitte eksamimaraton Nils Niitra: inimene looduse vastu Päeva karikatuur Ukraina sõjamees: «Mõrtsukatel puudub au ja südametunnistus» Kultuur Jälgi Seto kuningriigi päeva Postimehe veebis Cruise jääb uues filmis külma kätte Sport Tänak: jäänud on vaid võimalus sõita häid aegu Spordi lühiuudised Gianni – kingitus Eesti võrkpallile Maailma kalleim jalgpallur läks kaduma Peking sai taas olümpia korraldamise õiguse, Rios võetakse kasutusele erakordsed turvameetmed Mis toimub F1 suvepausil? Arter 30 aastat hiljem jooksutrennis Elamus Eestist Horoskoop Poirot paneb hallid ajurakud taas tööle Arter soovitab Kus on moe kodu? Setomaa kuninglik toidusalv Vaiko Eplik: «Sa oled ka alkohoolik, jah?» Tehke järele: 71-aastaselt Euroopa meistriks! Toidublogi: Nizza salat Eesti moodi Hiiumaa üllatused Aarne Valmis: müügiedu tagab kõhutunne Luksautoga Kesk-Aasia vaeses riigis Limnoloogias tahavad ka muuseumieksponaadid süüa Meelelahutus Koomiks Sudoku

Toidublogi: Nizza salat Eesti moodi

1 min lugemist
Nizza salat räimedega. FOTO: Mari-Liis Ilover

Toidublogija Mari-Liis Ilover soovitab Nizza salatis kasutada tavapärase tuunikala asemel hoopis meie räimi – augustis on need parimad!

Nizza salat räimedega

Retseptist jagub kümnele.

Vaja läheb:

  • 3-4 külma keedetud kartulit
  • suur punt rohelisi salatilehti
  • 150 g krõmpsuks keedetud, jahutatud rohelisi aedube
  • 2 sibulat
  • 200 g tomateid
  • 5 keedetud muna (pehme kollasega)
  • u 20 musta oliivi
  • u 300 g räimefileesid
  • räimede praadimiseks õli, soola, pipart

Kaste:

  • 1 sl Dijoni sinepit
  • 2 sl valge veini äädikat või sidrunimahla
  • 6 sl oliiviõli
  • meresoola, värskelt jahvatatud pipart

Alusta kastmest: vala kõik ained kaanega purki ja loksuta seda hoogsalt, kuni õli emulgeerub ja kaste pakseneb.

Tükelda või viiluta kartulid ja sega poole kastmega. Laota vaagnale või serveerimistaldrikutele salatilehed. Tõsta peale kartulid, oad, tomatid ja sibularõngad. Lisa ka oliivid ning sektoriteks lõigatud munad. Nirista peale ülejäänud kaste.

Prae pannil kuumas õlis soola ja pipraga maitsestatult räimefileed. Lisa need salatile kuumalt, vahetult enne serveerimist. Lõpuks lisa paar keerdu värskelt jahvatatud pipart. 

Seotud lood
31.07.2015 03.08.2015
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto