Sisukord
Maitsemeel
Postimees
21.02.2020
Isamaa Huawei-ohu koosolekul osales Huawei lobist (5) Eesti Kõlvart usaldab abilinnapead, opositsioon mitte (1) Lavly Perling reformib Ukraina prokuratuuri (1) Kliimamuutus sunnib metsatüli lõpetama Kaitseväest ajapikendust saanud noor: seni on enesetappu takistanud relva puudumine (5) Majandus Sealt tulevad maailma suurimad teemandid Tere alustas Kruuda tehtud võlgade maksmist Helme ennustab Euroopas raskeid eelarvekõnelusi Välismaa Taani annab Misāne Lätile välja Saksa radikaal mõrvas kümme inimest GRU võis korraldada keemiarünnaku ka Sofias Rootsi parlamendi spiiker: meie demokraatiale tehti stressitaluvustest Arvamus Juhtkiri: mida teha kroonijuveelidega? Herman Kelomees: linnainimeste maaelu Martin Mölder: erakondliku eelistuseta valijaist Riina Solman: sõltuvusest peab olema väljapääs (1) Ene-Margit Tiit: Kapatoobri kooli lugu Meie Eesti Aleksei Lotman: metsamajandus kestlikuks – kiiresti! Anu Aug: riigimetsas toimuva üle otsustamine vajab selgeid reegleid Lauri Laanisto: tükeldamise tundlik teadus Kultuur Lelulugu Eesti moodi ehk mida arvata «Sipsikust»? (3) Sport Nurgeri elu Hispaanias: võib-olla ongi parem, et alati treenerist aru ei saa Eesti jõudis MMil paarissegateatesõidus esitosinasse Kontaveidi teekond lõppes veerandfinaalis Tallinn Kõlvart usaldab abilinnapead, opositsioon mitte (1) Tartu Tormituuled uhtusid Peipsi randa tapva taime (1) Ringkonnakohus jättis Martin Halliku hiigelhüvitiseta (1) Ulila rahvas soovib kõnniteed kiiremini kui võimalik (1) Tartlased tähistavad vabariigi aastapäeva mitu päeva Meelelahutus Koomiks Sudoku
minu meedia
Minu Meedia digi­paketiga saad piiramatu ligipääsu Postimehe ja maakonnalehtede tasulisele sisule nii veebis, mobiilis kui tahvlis.
Telli minu meedia

Smugeldus: Itaalia köök Eesti lauale

4 min lugemist
Itaallased limpsaksid keelt: Heret Pauskar tutvustab 90-sentimeetrist kõvanisujahust käsitööpastat, troccoli't. FOTO: Kalev Saar

Lõunasöögiks jäätiseburger? Sitsiillaste toidulaualt leiab suvist lõikuskuud ilmestama kohati ootamatuid retsepte. Ise nad uusi maitseid aga naljalt omaks ei võta.

Pitsamäed ja veinijõed, see kõlab nagu Itaalia köök. See pole siiski kaugeltki kõik, mida saapakujulisel riigil toidulauale on panna. Hiljuti valmis Heret Pauskari ja Lia Virkuse koostatud kokaraamat «Sitsiilia köök», mis tutvustab lihtsaid koduseid toite, mille maitseomadused ei tohiks ühtegi toidufänni nina kirtsutama panna.

Tellijale

Pauskar, kes elas ka ise aastaid Itaalias, räägib, et sitsiillased on oma kokakunsti üle tõeliselt uhked ja külalisi nad oma kööki naljalt askeldama ei lase. Eesti toitu pole neile samuti mõtet pakkuda – see lihtsalt ei meeldi. «Vahel tekib [Itaalias olles] tunne, et ei oskagi süüa teha,» lausub Pauskar naerdes. «Kutsud kellegi külla, muudad natuke midagi ära ja siis nad ütlevad, et «mm, see pole ikka päris see, minu ema teeb hoopis teisiti».»

20.02.2020 21.02.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Minu Meedia kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Minu Meedia konto