Sisukord
Katsed ja testid
Postimees
10.08.2015
Eesti Mälumäng 700-aastane koge jõudis lõpuks Lennusadamasse Dilbert Male Horoskoop Palju õnne Sigade katk jõudis Jõgevamaale Weekendilt viidi jaoskonda 160 pidulist Eesti lühiuudised Naised vedasid Tormise rappa ja mehed tehasesse Eesti lühiuudised Sotsid nõuavad koalitsioonileppe täiendamist Esikülg Pärnu lasteaed diskrimineeris vene õpetajaid Venelased kardavad vabadust Majandus Töötukassa: tahame leida parima partneri Nortal: tingimused on õigustatult karmid Rahandusministeerium: vahel võib erisusi lubada Töötukassa IT-hange paneb kahtlustama kokkumängu Välismaa Sõjajärgsed lapsed Välismaa lühiuudised Germanwingsi ohvrite lähedased tahavad suuremat hüvitist Lääne toidu lömastamine ajas venelased vihaseks Arvamus Juhtkiri: juustukera aetakse mulda Sirje Niitra: teater ehitusel Erik Tohvri: tapakirves Eesti rahva kohal Postimees 1933. aastal: ärimehed lendavad Leningradi Päeva Karikatuur Kultuur 700-aastane koge jõudis lõpuks Lennusadamasse Naised vedasid Tormise rappa ja mehed tehasesse Sport Spordi lühiuudised Vägevad emotsioonid, pettumused ja loobumine Hispaanias võidutsenud Taaramäe: olin lihtsalt parim Vollemehed Euroopa liigas: kümnest kümme, kuigi raskelt Narva Transil läks silme eest punaseks Profiameti õppimist alustav Martin Laas: saan hea ja ühtlase tasemega sõite Tallinn 700-aastane koge jõudis lõpuks Lennusadamasse Tarbija «Teil on vist magus elu, et joote nii mõru kohvi» Pärnu lasteaed diskrimineeris vene õpetajaid Tartu Raha ootavad sild, muul, külasaun ja sibulatee Katkuhirmus seakasvatajad astuvad äärmuslikke samme Tartu saab esimese postitantsustuudio Meelelahutus Koomiks Sudoku
minu meedia
Minu Meedia digi­paketiga saad piiramatu ligipääsu Postimehe ja maakonnalehtede tasulisele sisule nii veebis, mobiilis kui tahvlis.
Telli minu meedia

Parima kohvi teeb inimene, mitte masin

3 min lugemist
Selveri oakohv. FOTO: Eero Vabamägi

Eestiski levib üha enam komme haarata kohvitops teelt kaasa, lisaks kohvikutele ja tanklatele saab kuuma jooki osta ka mõnest toidukauplusest. Selleks et välja selgitada, millises toidupoes on hea kohv, kutsusime appi barista Ain Kaljumäe, kes proovis Tallinnas Solarise toidupoe, Balti jaama Selveri ja Kaubamaja toidumaailma oakohvi ja cappuccino't.

Tellijale

Balti jaama Selveris kohvimasina juurde jõudes märkab kohviekspert kohe, et masinat oleks vaja puhastada. Ta viskab vana puru välja ja kontrollib masina töökorda.

Kui tunnen huvi, kas juba oale peale vaadates võib ennustada kohvi maitset, selgitab barista, et kui on väga hea kohv, siis tavaliselt on uba kuiv. «Siin on näha, et tegemist on hästi rasvase, tumeda oaga, mis on märk sellest, et ta on seisnud kaua soojas. Kvaliteetsel oal on tavaliselt keskelt lõikekoht heledam,» räägib Kaljumäe ja lisab, et tema arvates on tegemist Arabica oaga.

08.08.2015 11.08.2015
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Minu Meedia kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Minu Meedia konto