Sisukord
Maitsemeel
Tänane leht
29.08.2015
Eesti Lennusadamas saab tutvuda poolusevallutamisega Palju õnne Mälumäng Horoskoop Dilbert Oki suunised Male Tagakülg Sotsid otsustavad valitsuse saatuse Putini-meelse kanali toimetaja õpetab ETV+ tegijaid Kruuse kutsub tagasi kõik Vireeni nõukogu liikmed Eesti lühiuudised Ministeerium tellib Hiiumaa praamiliinile veel lisareise Vene meedia: Putin tühistas kurjategijate vahetamise lepingu Eestiga Kiil tegi praamiostust endale kuldkala Altkäemaksu anti sadama töömesilaste huvides Majandus Poliitika ennekõike Ahvatluste äri Välismaa Välismaa lühiuudised: 29.08.2015 Kesk-Venemaal algab suurõppus Arvamus Tagasivaade: Riigikaitse Akadeemia algus Juhtkiri: oodatud hääl mõistlikus arvamusvahetuses Karin Kangro: Ossinovski «oleksid» Kergejõustiku päästeingel Oki suunised Poliitika ennekõike Ahvatluste äri Päeva Karikatuur Kai-Mai Olbri: tolmuimejad, kuldsed staarid Postimees 1911. aastal: sisemine politika uue hooaja lävel Sport Spordi lühiuudised Uibo: õnneks on kümnevõistlusel teine päev Kergejõustiku päästeingel Pekingi kergejõustiku MMi eripärad Eesti pole EMiks veel päris valmis Koondisele piisab Riias ühest treeningukorrast Klavan ja Zenjov taas koos põhiturniiril Tarbija Õnnelik inimene on rahul iseenda ja maailmaga Arter Horoskoop Arter soovitab Kõik on võimalik Täiendust parfüümikaardile Oma on parem Suvesupp Tchaikovsky moodi Toidublogi: tagurpidi ploomikook Lendav arhitekt Andrus Kõresaar Maa tuleb katta netiga Uues sarjas kohtub paar alles altari ees Sügist oodates: tervitame punaveine Modernsed noodid Estonia spaahotelli restoranis Hoidistamise kuldajaks Margus Karu: inimesed on olemuselt head Heategevus uues kuues Beaujolais' künkad Meelelahutus Koomiks Sudoku

Toidublogi: tagurpidi ploomikook

1 min lugemist
FOTO: Britt Paju

Koogiklassika, tagurpidi õunakook, inspireeris toidublogijat Britt Paju tegema ploomidest samalaadset küpsetist.

Puu otsast alla potsatavad ploomid annavad põhjust ühe maitsva ja peaaegu tervisliku koogi küpsetamiseks. Kui käepärast juhtub olema peotäis mustikaid või musti sõstraid, siis viska needki ploomikattele – kook saab veel rohkem värvi ja natuke suvist maitset lisaks.

Ploomi-mandlikook

Kaheksale

Kate:

u 12 ploomi, poolitatud ja kivid eemaldatud
50 g võid
100 g pruuni roosuhkrut

Tainas:

100 g toasooja võid
2 muna
poole apelsini mahl ja 1 tl riivitud apelsinikoort
100 g pruuni roosuhkrut
1 tl riivitud ingverit
1 tl vanilliekstrakti või -suhkrut
150 g mandlijahu või köögikombainis jahvatatud mandleid
100 g nisujahu või speltapüüli
1 tl küpsetuspulbrit

Katte valmistamiseks kuumuta metallist koogivormis (u 25–28 cm läbimõõduga) segades või ja suhkur, kuni moodustub ühtlane karamellimass. Lao ploomipoolikud vormi, lõikepind allpool, ja võta vorm tulelt.

Vahusta pehme või suhkruga, lisa ükshaaval munad ja sega sekka apelsinimahl ning -koor ja maitseained. Teises nõus sega kokku jahud ja küpsetuspulber ning vala muna-võisegusse. Sega hoolega ja kata tainaga vormis olevad ploomid. Küpseta 180-kraadises ahjus u 25–30 minutit.

Pane serveerimisalus koogivormile ja keera teistpidi, jäta kook vormi alla jahtuma. Serveeri näiteks jäätise või pruuni suhkru ja vanilliga maitsestatud vahukoorega.

Seotud lood
28.08.2015 31.08.2015
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto