Sisukord
Maitsemeel
Postimees
29.08.2015
Eesti Lennusadamas saab tutvuda poolusevallutamisega Palju õnne Mälumäng Horoskoop Dilbert Oki suunised Male Tagakülg Sotsid otsustavad valitsuse saatuse Putini-meelse kanali toimetaja õpetab ETV+ tegijaid Kruuse kutsub tagasi kõik Vireeni nõukogu liikmed Eesti lühiuudised Ministeerium tellib Hiiumaa praamiliinile veel lisareise Vene meedia: Putin tühistas kurjategijate vahetamise lepingu Eestiga Kiil tegi praamiostust endale kuldkala Altkäemaksu anti sadama töömesilaste huvides Majandus Poliitika ennekõike Ahvatluste äri Välismaa Välismaa lühiuudised: 29.08.2015 Kesk-Venemaal algab suurõppus Arvamus Tagasivaade: Riigikaitse Akadeemia algus Juhtkiri: oodatud hääl mõistlikus arvamusvahetuses Karin Kangro: Ossinovski «oleksid» Kergejõustiku päästeingel Oki suunised Poliitika ennekõike Ahvatluste äri Päeva Karikatuur Kai-Mai Olbri: tolmuimejad, kuldsed staarid Postimees 1911. aastal: sisemine politika uue hooaja lävel Sport Spordi lühiuudised Uibo: õnneks on kümnevõistlusel teine päev Kergejõustiku päästeingel Pekingi kergejõustiku MMi eripärad Eesti pole EMiks veel päris valmis Koondisele piisab Riias ühest treeningukorrast Klavan ja Zenjov taas koos põhiturniiril Tarbija Õnnelik inimene on rahul iseenda ja maailmaga Arter Täiendust parfüümikaardile Oma on parem Suvesupp Tchaikovsky moodi Toidublogi: tagurpidi ploomikook Lendav arhitekt Andrus Kõresaar Maa tuleb katta netiga Uues sarjas kohtub paar alles altari ees Sügist oodates: tervitame punaveine Modernsed noodid Estonia spaahotelli restoranis Hoidistamise kuldajaks Margus Karu: inimesed on olemuselt head Meelelahutus Koomiks Sudoku
minu meedia
Minu Meedia digi­paketiga saad piiramatu ligipääsu Postimehe ja maakonnalehtede tasulisele sisule nii veebis, mobiilis kui tahvlis.
Telli minu meedia

Suvesupp Tchaikovsky moodi

3 min lugemist
Suveterrassil: Vladislav Djatšuk kannust taldrikule keefirileent valamas. FOTO: Tairo Lutter

Seekordses Arteri retseptisarjas, kus Eesti 50 parima restorani nimistu esikümne kokad jagavad köögisaladusi, on järg neljanda käes: Tchaikovsky peakokk Vladislav Djatšuk avaldab oma imemaitsva okroška retsepti.

Tellijale

Aastaid Eesti restoranide edetabeli esiviisikusse kuulunud ja Hõbelusika gastronoomiaauhindadega pärjatud Tchaikovsky peakoka Vladislav Djatšuki sellesuvise terrassimenüü üks tähti, suvine külmsupp okroška keefiriga on tõepoolest eriline ega sarnane ühegagi, mis koduköökidest tuttav. Supipõhjas on lisaks kartuli- ja soolakurgikuubikutele maitsestatud sinepiseemneid, leemes keefir koos mullivee ja ürdiõliga. Ka kaunistus on külluslik ja serveerimine teistsugune, pidulikum: Tchaikovskys tuuakse lauale taldrik supipõhjaga, leeme valab kannust juurde kelner.

«Kuigi erilisemalt serveeritud, on meie okroška ikkagi lihtne ja kerge suvesöök, ilma vorstita,» ütleb Djatšuk. Tema kodus näiteks pandi sellesse külmsuppi tihti keeduvorsti ja see meeldis just lastele. Täiskasvanutele aga maitses rohkem vuti- või kanalihaga variant. Ning kuigi seda külmsuppi võib teha nii keefirist kui ka kaljast, oli tema pere koduköögis selle põhikomponendiks hapukoor, kuhu segati vett ja sinepit. Ilmtingimata oli selles veel keedukartulit, muna, värsket kurki, ja mis põhiline, supp pidi maitserohelisest – tillist, petersellist ja koriandrist – rohetama!

28.08.2015 31.08.2015
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Minu Meedia kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Minu Meedia konto