L, 8.10.2022
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kulinaarsed katsumused Calabrias

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Kulinaarsed katsumused Calabrias
Facebook Messenger LinkedIn Twitter
Comments 1
Napist võõrkeelteoskusest hoolimata meeldib jäätisemeister Antonio La Torele kundedega suhelda.
Napist võõrkeelteoskusest hoolimata meeldib jäätisemeister Antonio La Torele kundedega suhelda. Foto: Hanneli Rudi

Algus oli ehmatav. Kui pärast lennukipiletite ostmist uurima hakkasin, mis koht on Tropea, siis andis internet kaks vastet. Selgus, et just sealt on pärit Itaalia kõige kurikuulsam maffiagrupeering ning mõne aja eest keelas linnapea suremise ära, sest kalmistul ei ole kohti.

Kui vihma eest varju otsides ühte väiksesse jäätisekohvikusse sisse põikasime ja meile sibulajäätist (Cipollino on oma nime saanud teadagi kust) pakuti, arvasime, et vanahärra teeb vettinud turistide kulul nalja. Hiljem selgus, et tegu on kohaliku kuulsusega ja Antonio La Tore müübki 60 sorti gelato’t, teiste seas saab temalt tellida sibula-, küüslaugu-, aga ka näiteks ’nduja- (kohalik rasvane sealihavorst punase pipraga) jäätist.

Märksõnad
Tagasi üles