Kulinaarsed katsumused Calabrias

Napist võõrkeelteoskusest hoolimata meeldib jäätisemeister Antonio La Torele kundedega suhelda. FOTO: Hanneli Rudi

Algus oli ehmatav. Kui pärast lennukipiletite ostmist uurima hakkasin, mis koht on Tropea, siis andis internet kaks vastet. Selgus, et just sealt on pärit Itaalia kõige kurikuulsam maffiagrupeering ning mõne aja eest keelas linnapea suremise ära, sest kalmistul ei ole kohti.

Artikkel on kuulatav
digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Kui vihma eest varju otsides ühte väiksesse jäätisekohvikusse sisse põikasime ja meile sibulajäätist (Cipollino on oma nime saanud teadagi kust) pakuti, arvasime, et vanahärra teeb vettinud turistide kulul nalja. Hiljem selgus, et tegu on kohaliku kuulsusega ja Antonio La Tore müübki 60 sorti gelato’t, teiste seas saab temalt tellida sibula-, küüslaugu-, aga ka näiteks ’nduja- (kohalik rasvane sealihavorst punase pipraga) jäätist.

25.02.2016 27.02.2016
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto