Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hobipruul teeb murust ja vahtramahlastki õlut

Degusteerimisõhtu edenedes vooris huvilisi aina juurde. Pildil mekitakse Tedre pruulikoja toodangut. FOTO: Sille Annuk

Degusteerimise korraldaja, Tartus Rüütli tänaval Gambrinuse õllepoodi pidav Karmo Tüür rääkis, et see oli juba kaheksas või üheksas suuremale seltskonnale mõeldud õllemekkimine. Lisaks saavad pruulmeistrid korra kuus ka isekeskis kokku, et üksteise pruulitut proovida ja suhelda.

Tellijale Tellijale

Tüüri sõnul saab rääkida kogu Eestit tabanud koduse õllepruulimise vaimustusest ning hinnanguliselt on hobipruule meil lausa tuhandeid.

«Neid kõiki iseloomustavaks jooneks on see, et tehakse hästi maitseküllaseid jooke. Eksperimenteeritakse, tehakse õlut, mis endale meeldib. Pruulimise juures on peamine mängulõbu ning nii tehakse võimsaid, mõnikord ka täiesti lollakaid maitseid,» muigas Tüür.

21.03.2016 23.03.2016
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto