Vana krahvilossi uus köök

Sangaste loss. FOTO: Mihkel Maripuu

Maikuust elavad Sangaste lossi jahisaal ja selle köök uut elu. Lõuna-Eesti ühe lossipärli vastavatud restorani Vidrik ärksad kokad oskavad keeta peedist moosi, mis maitseb nagu vaarikamoos, ja küpsetada karmist metssearibist mahlase lõuna. Maja peakokk Kristjan Tammeväli avaldab mõned saladused, kuidas ta seda teeb.     

Tellijale Tellijale

Kui kolm noort Lõuna-Eesti meest ühel masendavalt hallil lumeta talvepäeval Sangaste lossi jõudsid, ei innustanud see neid esimese hooga sugugi söögikoha uuele elule äratamist ette võtma. Ka teine lossituur hoidis mehed veel kõhkvel ja õiget tunnet ei tekkinud.

Ju teadsid aastaid kokanduses tegutsenud kokad Jorma Riivald, Kristjan Tammeväli ja Maanu Tafenau täpselt, kui palju ärevaid õhtu- ja öötunde röövib lisaks päevatööle restorani käivitamine ja pidamine. Otepää menukas ja Eesti 50 parema restorani nimistutesse jõudnud Mr Jakob ning väike kondiitriäri Elsa samas linnakeses on just nende kolme mehe viimaste aastate ettevõtmised.    

03.06.2016 06.06.2016
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto