Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Seitse asja, mida sa lennukitoidu kohta ei teadnud

Finnairi erimenüü valmistamisel võetakse juba ette arvesse nõusid, kus toite serveeritakse. FOTO: Finnair
Tellijale Tellijale

1. Lennukis tajub inimene toidu maitset halvemini kui maapinnal. Osaliselt on põhjus selles, et õhurõhk on maapinna omast erinev ja õhuniiskus madal. Uuringud on näidanud, et ka lennukimootorite mürin võib maitsetaju nõrgendada.

2. Selle kompenseerimiseks võivad lennukitoidud sisaldada natuke rohkem soola. Maapinnal võivad lennukitoidud tunduda üsna soolased.

01.07.2016 04.07.2016
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto