Sügisene õunamahlategu võib algajal rahakoti tühjaks pressida

FOTO: Pm

Sügise saabudes leiavad nii mõnedki aiapidajad ennast olukorrast, kus õunu on rohkem, kui ühe korraga jõuaks ära süüa. Lihtne moodus neid veidi teises olekus säilitada on valmistada õunamahla.

Artikkel on kuulatav
digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

«Õunamahlapresse on kolme liiki,» räägib veebilehe mahlapress.ee asutaja ja mahlapresside edasimüüja Denis Laksberg. «On klassikalised kruvipressid korviga. Töö põhimõte on hästi lihtne: keskel on korv, mis täidetakse purustatud õuntega, raam on ümber ja ülevalt alla käib surveplaat. Keerates läheb surveplaat alla ja pigistab mehaanilisel teel mahla purustatud õuntest välja.»

Ettevõtja sõnul on kruvipressid kõige populaarsemad, sest on kõige lihtsamad. «Need on ka kõige soodsamas hinnaklassis,» lisab ta.

07.09.2016 09.09.2016
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto