Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Värske kala läheb järveäärses väikses tehases otse purki või ahju

Kui mees käib kalal ja puhastab kalu, siis perenaine Maarika Kõks teeb tehase köögis puhtama töö ja hoolitseb selle eest, et kala koos õigete maitseainete ja marinaadiga purki saaks. FOTO: Kristjan Teedema

Iga kahe nädala tagant sõidab Tartumaal elav ettevõtja Lauri Koni oma autoga ligi 180-kilomeetrise ringi, et varustada Elva, Rõngu, Otepää, Kambja ja Tartu Konsumeid ja Maksimarketeid marineeritud Võrtsjärve angerja, koha ja haugiga.

Tellijale Tellijale

Lauri Koni pole ametilt autojuht, vaid kõik tooted, mida ta veab, valmivad tema  ja ta naise Maarika Kõksi kodus Rannu vallas Väikse Rootsi talus otse vaatega Võrtsjärvele.

Mitu aastat tagasi ehitasid nad sinna väikese tööstuse, mis kannab taluga sama nime – Väike Rootsi. Et talu asub Võrtsjärve ääres, saab peremees sealt minna otse mööda kanalit paadiga järvele, et värske saak koju tuua.

15.10.2016 18.10.2016
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto