Sisukord
Eesti
Tänane leht
31.10.2016
Eesti Konkursi Noortebänd 2016 võidu noppis The Notes Dilbert Mälumäng Palju õnne Male Horoskoop Eesti köök paneb Prantsuse sõdurite vapruse proovile (1) Tapa linnakus vajatakse tuhandet uut voodikohta (3) Majandus Eesti pensionifondid on kehvimad (20) Rail Baltic annab Supilinna aktivistile aru (6) Eesti looduskosmeetika pürib Aasiasse Välismaa PILTUUDIS: Itaaliat raputas aastakümnete tugevaim maavärin Hispaania suutis poliitilisest kriisist välja rabeleda Välismaa lühid Clintoni välispoliitika tuleb ilmselt Obama omast teravam (5) AJA PEEGEL. Tapjaklounid ja massihüsteeria käsiraamat Arvamus Päeva karikatuur: IRLi imelised muutumised Evelyn Kaldoja: Hispaania ebaõnn Juhtkiri: Isamaa valikud ja komistuskivid (3) Postimees 1924. aastal: Inglismaal erakordne valimisaktiivsus Lugeja kiri: kandidaat 51 häälega ja valimiskogu 500-liikmeliseks (2) Ilmar Raag: Eesti riiklik ideoloogia algab mitmekesisuse tunnistamisest (4) Kultuur Ja ma naeran et ma nutan... Kultuuri lühid Sport Spordi lühiuudised Klavan tippkonkurentsis, Vassiljev särab Jalgpall vs jalgpall: üks punkt Ameerikale Hunt: vaim on väsinud, pean patareisid laadima Flora komistas lõpusirgel, kulla jagab kolmik Eelmine Eesti esitõstja vanal tasemel tagasi ja paljulubav debüüt Tarbija Korteri asemel mõttelise osa ostjail tekib probleeme Postimees katsetab: klassikaline puding teeb uuenduslikele tuule alla Tartu Jahimehed tabasid Piirissaarel šaakali (1) Riia tänava vastset asfalti tuli kohe hakata paikama Tartu jalgpalli suurkuju tahab vutikarussellist puhata Elva piltnik pakkis pillid kotti Täiustatud kariljoni kuulas sadu tartlasi sadu märkamata Paar lõi tantsu 24 tundi järjest Meelelahutus Koomiks Sudoku

Eesti köök paneb Prantsuse sõdurite vapruse proovile

5 min lugemist
Traditsioonilisest traditsioonilisem jõulusöök – verivorst keedukartuli ja hapukapsaga. FOTO: Peeter Langovits

Ratatouille, küülikukoib ploomidega, vasikaliharulaad seentega, pardifilee lõigud kirssidega, omlett servikutega ja nii edasi. Niimoodi on harjunud kasarmus sööma Prantsuse sõdurid. Aga 300 neist ootab kevadel ees Eesti köök.

Tellijale Tellijale

Kevadel tuleb Tapale 300 prantslast, kes teevad tutvust verivorsti, hapukapsa ja ahjuseaga. Üksiti avaneb neil võimalus ära proovida sült, kama ja hapukoor. Postimees pöördus Prantsusmaa Helsingi suursaatkonna poole ja sai sõjaväeatašee assistendilt Oliver Herbas’lt kolme sõjaväeüksuse lõunamenüü. Sinna kõrvale palusime Tapa sõjaväesöökla menüü. Näiteid mõlemast näeb selle loo juures.

Tapa söökla toidul pole häda mitte midagi, see on kvaliteetne kraam. Kõlbab isegi ameeriklastele, ehkki üks neist väljendas just Roald Johannsoni saates (Kanal2) suurt igatsust kodukandi itaaliapärase toidu järele. On kõlvanud ka inglastele ning taanlaste menüü on meie omaga võrdlemisi sarnane.

29.10.2016 01.11.2016
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto