Eesti köök paneb Prantsuse sõdurite vapruse proovile

Traditsioonilisest traditsioonilisem jõulusöök – verivorst keedukartuli ja hapukapsaga. FOTO: Peeter Langovits

Ratatouille, küülikukoib ploomidega, vasikaliharulaad seentega, pardifilee lõigud kirssidega, omlett servikutega ja nii edasi. Niimoodi on harjunud kasarmus sööma Prantsuse sõdurid. Aga 300 neist ootab kevadel ees Eesti köök.

Tellijale Tellijale

Kevadel tuleb Tapale 300 prantslast, kes teevad tutvust verivorsti, hapukapsa ja ahjuseaga. Üksiti avaneb neil võimalus ära proovida sült, kama ja hapukoor. Postimees pöördus Prantsusmaa Helsingi suursaatkonna poole ja sai sõjaväeatašee assistendilt Oliver Herbas’lt kolme sõjaväeüksuse lõunamenüü. Sinna kõrvale palusime Tapa sõjaväesöökla menüü. Näiteid mõlemast näeb selle loo juures.

Tapa söökla toidul pole häda mitte midagi, see on kvaliteetne kraam. Kõlbab isegi ameeriklastele, ehkki üks neist väljendas just Roald Johannsoni saates (Kanal2) suurt igatsust kodukandi itaaliapärase toidu järele. On kõlvanud ka inglastele ning taanlaste menüü on meie omaga võrdlemisi sarnane.

29.10.2016 01.11.2016
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto