• Läinud sajandi alguses tegutsenud villarestoran Mon Repos ärkas uuele elule.
  • Peakokk laenas vanadest toitudest idee, tooraine või kombinatsiooni.
"Selline restoran on iga koka unistus," ütleb Mon Repos` peakokk Vladislav Djatśuk teise korruse söögisaalis, kus võib maitsemeeli teritada mitmekäiguliste degustatsioonimenüüdega. Sisekujunduses aitas ajalugu ja kaasaega sobitada sisearhitekt Külli Salum. FOTO: Sander Ilvest

Selliseid restorane, mis mäletaks nii valgekaartlaste prassimist, ilmasõdadevahelise Tallinna kuulsaimat, Vene tsaari õukonnas õppinud kokka kui ka nõukaaegse ühiskorteri kööki, ei leidu Eestis vist palju. Aga just nõnda pikantse aegade kajaga saab uhkustada äsja taas uksed avanud restoran Mon Repos Kadriorus eesotsas peakoka Vladislav Djatšukiga.

Tellijale Tellijale
Ka taastatud suvevilla tornis saab einestada, terrassilt aga suvel Kadrioru parki imetleda. FOTO: Lauri Laan
Mon Repos` erakogu. FOTO: Restoran Villa Mon Repos 1920. aastate alguses.