Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Parimat piparkoogitainast teeb Eesti Leivatööstus

Enamikus peredes on jõululaual ilmselt poest ostetud tainast tehtud piparkoogid. Milline müügil olev tainas on parim, proovisid järele Tallinna teeninduskooli pagariõpilased.

Tellijale Tellijale

Katsetamiseks võetud poetainaste puhul üllatas Tallinna teeninduskooli toiduainete tehnoloogia õpetajat Eha Martmat see, et ühelgi pakendil polnud instruktsioone, millise kuumusega ja kui kaua kooke küpsetama peaks. «Langetasime otsuse selle järgi, et tegemist on muretainaga, mida küpsetatakse 200 kraadi juures,» ütles Martma. Tema sõnul peaks piparkookidele harilikult piisama 12–15 minutist, ent palju sõltub ka ahju täitumusest ja kuumusest.

«Me üritame saada kõik korraga valmis ja ahju panna, siis on küpsemine ka ühtlasem,» selgitas Martma. Ta lisas, et kui ahjus on korraga palju plaate, küpsevad piparkoogid ühtlasemalt, kui aga üksikud plaadid, siis aeglasemalt.

07.12.2016 09.12.2016
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto