Sisukord
Maitsemeel
Postimees
04.02.2017
Eesti Kodanikuks pürgijaid võib oodata kindla sissetuleku nõue (5) Mälumäng Metropoli hotelli tulistaja peidab end politsei eest Horoskoop Palju õnne Dilbert Male Jaapanlane, kes tunneb Jaan Tõnissoni Ninasarvik peab sünnipäeva Arstid teevad ettevalmistusi streigiks Meremuuseum tõmbas kaotsis asjadele kriipsu peale Tosin liikursuurtükki nelja aastaga (29) Majandus Majanduse lühiuudised Kõrgem kütusehind veab üles ka bussipiletite hinnad (1) Välismaa Rumeenlastel korruptsioonist mõõt täis Louvre’i juures ründas mees sõdureid matšeetega Arvamus Peeter Espak: «avatus» ja «sallivus» eestlast ei iseloomusta, oleme umbusklikud patrioodid (5) Postimees 1893. aastal: Soomes 40 kraadi külma Kalev Vilgats: rong sahiseb läbi Pärnu (5) Saksa sotside päästeingel Üllatajast poodnik-pankur Parimaks treenitakse Kratt aitab ikka Juhtkiri: tegijal juhtub – ja kõik? (1) Ene Pajula veste: Mammi meelest oli ERMi hernesupp suurepärane EKI keelekool: Kihnu keele kiituseks Peeter Langovitsi tagasivaade: uued kiirabiautod tulid vastiseseisvunud Eestisse Lõuna-Koreast Kultuur Kärbsed lähivaates Nädala plaat. Tagasi normaalsusesse Keskeakriis koidab Aja auk. Popmuusik Sport Spordi lühiuudised Jacksoni skandaali korduse ja legendide ootuses Tänak ootab adrenaliinilaksu, Latvala hoiatab Ogier' matkimise eest Eestlased Pyeongchangist: mugav, aga idamaise kiiksuga (1) AK Eesti kultuuri täheatlas: manifestide ajastu Punk või äri, äri Keskeakriis koidab Kaasakiskuv jutustus Tallinna vanalinnast Aja auk. Popmuusik Nädala plaat. Tagasi normaalsusesse Hundisilmalt Soome püssi alla – ühe soomepoisi teekond (4) Poiss, kes tantsis hobuste ja päikesega (2) Peeter Langovitsi tagasivaade: uued kiirabiautod tulid vastiseseisvunud Eestisse Lõuna-Koreast Heili Sepp: kaalul on sõnavabadus (9) Risto Berendson: valikud ei ole alati mustvalged (6) Arter Horoskoop Ilona Leib: teretamisest ja teretamata jätmisest (1) Rehepapid novembris Asjad, mida paljud meist enam ei mäleta... (65) Härrasmehe tagasitulek – welcome, chap! (1) Tõnis Niinemets: sisimas meeldib mulle olla sarimõrvar (2) Kui suur on valu hind? (1) Stockholmi sisustusmess pakub ideid ja silmailu Jaapani cool ja Lapi külm Küüslauk. Aga must Mis tegi tegelikult Trumpist presidendi? Tõsielusari! (4) Meelelahutus Koomiks Sudoku
minu meedia
Minu Meedia digi­paketiga saad piiramatu ligipääsu Postimehe ja maakonnalehtede tasulisele sisule nii veebis, mobiilis kui tahvlis.
Telli minu meedia

Küüslauk. Aga must

6 min lugemist
  • Must küüslauk kõlbab soolastesse ja magusatesse roogadesse, samuti snäkiks.
Teiste seas saab Eesti stendil tutvuda ka musta küüslauguga. FOTO: Andra Kalda

Must küüslauk on tavaline küüslauk. Ainult et parem, väidavad maitsekütid. Kuidas musta küüslauku süüa? Margus Sarmet, kelle väike firma Must Küüslauk seda valmistab, jagab juhatust ja lahkab selle hingeelu.

Tellijale

Must küüslauk kõlab peaaegu et kokandusimena: seda kõlbab panna jäätisesse, šokolaadikooki, pastasse, risotosse, salatisse, lahtise piruka täidisesse, kastmesse ja võileivale või hoopis niisama näksida. Aasias, eriti Jaapanis ja Koreas, kus seda tuntakse kui tõhusat tervistajat, süüaksegi seda põhiliselt suupistena.

«See sobib tõepoolest pea kõikidesse toitudesse, nii magusatesse kui ka soolastesse. Maitseaineks või niisama lisandiks,» räägib Riigi Kinnisvara ASi teadus- ja arendusosakonna juhataja ning ettevõtja Margus Sarmet, kes hakkas seda oma väikefirmas paari aasta eest tegema. «Must küüslauk tumeda šokolaadi fondüüs või valge jäätisega on suurepärased,» toob ta endale eriti meelepärased näited. Ainult et pipra lisamisega tuleb olla ettevaatlik, sest see tapab toidus musta küüslaugu maitse.

03.02.2017 06.02.2017
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Minu Meedia kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Minu Meedia konto