Kohtumine kookosega

Küps kookos. FOTO: PantherMedia/Scanpix

Kuidas käia ümber toidumaailmas võidumarssi jätkava kookosega? Umami poe perenaine ning kaugete maade köögieksootika asjatundja Juta Raudnask tuleb soovituste ja retseptidega appi.

Tellijale Tellijale

Kookosevaimustus ei näita toidumaailmas vaibumismärke, pigem vastupidi. Igiammustele Bountydele ja Raffaellodele ning eksootikaärksa hobikoka silmis juba üsna argisele kookospiimale või kookoshelvestele tuleb muudkui lisa. Kookoskoor, kookosõli, kookoskreem, kookosjahu, kookoslaastud, kookossuhkur – ja see pole veel sugugi kõik, mida mitmekülgsest loodusannist kookospalmist ning selle viljast ehk pähklist toidulauale tuleb.

Umami eksootilise toidu ja maitseainete poe perenaine Juta Raudnask võib teid hullutada veelgi pikema nimekirjaga. Kookosest tehakse majoneesi, veganivrappe ja keefirit, röstitult saab kookospähkli laastudest mõnusad tšipsid. Rääkimata sellest, et Aasia köögis kesksel kohal trooniv kookos sobib suurepäraselt maiustuste, dessertide, smuutide ning idamaiste suppide ja karride valmistamiseks.

03.03.2017 06.03.2017
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto