Sisukord
Maitsemeel
Tänane leht
22.07.2017
Eesti Loomalapsed ootavad vadereid Keemiarelva ohvrid tõmbavad tähelepanu Vaid nädal on jäänud teleteenuse valimiseks (1) Haiglad kahtlevad haigekassa raporti tulemustes (2) Haigekassa sõlmis lepingu neilt raha välja petnud arsti firmaga (5) Välismaa Mokenid riskivad kala püüdes eluga Hiina-Vene poliitmäng Läänemerel (14) KOHALIK VAADE: Ühtsus on üha vähem ühtne Ülimoodne Hiina sõjalaev osaleb õppustel Läänemerel (1) Arvamus Peeter Langovitsi tagasivaade: kui õitses putkamajandus Heelia Sillamaa: kes kaitseb meid Poola maasikate eest? (20) Juhtkiri: naeratav Eesti on veel kaugel (7) Andres Adamson: «eestimeestest» Postimehe algusaegadel (1) Uus lootus Karmi ütlemisega kindral Edasi 1972. aastal: olümpiakoondisse! Simsoni julgustükid õhus ja Venemaal (3) Jelena Skulskaja: me tahame uskuda õnnelikku lõppu (2) Sport Spordi lühiuudised Sildaru kahekordset saltot MK-debüüdil käiku ei lase Kergejõustikuportaal: Rasmus Mägi on maailma kolmas tõkkejooksja Mees, kes ei kannata vaba aega Mart Soidro: viiekümne aasta tagune tegu Tarbija Postimehe test: sääsetõrje kui kesksuve populaarseim parfüüm? (2) Arter Horoskoop Gheorghe Creţu: eestlased oskavad silma vaadata Rekordarv eestlastest amatööre Tour de France’il Kairi Leivo – naine folgiköögist Muhu, Itaalia ja Skandinaavia ühes köögis koos Filmiarvustus: «Pöörased» – sobiv allameetrimeestele Mööda sadamakaid üles või plärtsuga vette! (1) Ei tea, mida oma eluga edasi teha – guugelda! (1) See reis meenub isegi pärast surma (3) Vihma sajab! Võtame siis mõnuga! Ilona Leib: Suvi, mida ei tulnud (1) Matkavarustus minimalistidele. Kuidas hoida kokku ruumi ja kaalu arvelt? V nagu Vaimustav. Aegumatut autoklassikat: BMW M3 (1) Meelelahutus Koomiks Sudoku

Muhu, Itaalia ja Skandinaavia ühes köögis koos

8 min lugemist
  • Maasikaid ei pea jaanuaris sööma. Nii kaob palju hooajamaitsete võlust.
  • Kokandustalu rustikaalne köögijoon on külalistele meeldinud.
  • Pakutakse Itaalia hoovusega maalähedast ja lihtsat talutoitu.
Talu perenaine Sikke Sumari ja tema truu saatja Flynn peenramaa serval. FOTO: Sander Ilvest

Muhu saare ühes servas, Simisti külas peab Soome tele- ja kokandustäht Sikke Sumari juba kaheteistkümnendat suve Nami Namaste kokandustalu. Arter käis uurimas, kuidas ta küpsetab üle Soome kuulsaid krõbeda koorikuga hommikukukleid ning sulatab ühte Muhu maitset ja Itaalia köögi võnget.

Tellijale Tellijale

«Millal see värske kartul ometi tuleb?! Käin neid iga päev vaatamas ja muudkui ootan,» kurvastab soomlanna Sikke Sumari tänavuse jaheda suve üle ja osutab oma Nami Namaste kokandustalu õuel aiamaa suunas. Lisaks kartulile kasvavad seal kõik muud majapidamises tarvilikud köögiviljad, salatid, maitsetaimed, marjad ja lilled. Rabarber, suvikõrvits, tomat, kurk, porgand, peet, lehtpeet, paksoi, lehtkapsas, sõstrad – kui nimetada vaid mõned. «Ja mahedalt, ei mingeid mürke,» rõhutab Sikke.

Ükski talv ei möödu Sikkel enam Muhumaalt varutud ja soolaga läbi uhmerdatud leeskputketa, mis täidab edukalt puljongikuubiku ülesande suppides ja hautistes.

21.07.2017 24.07.2017
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto