Sõõm suve taldrikul

3 min lugemist
FOTO: Britt Paju

Põige peenrasse ja jalutuskäik lähimasse metsasoppi tähendab, et juba pool kesksuvise suvilatoidu tarvis on tehtud. Kukeseentest saab toitva lahtise piruka, kurgist kerge külma supi ja mustikatest suvemaitselise koogi.   

Tellijale Tellijale

Et südasuvi pakub igapäevaseks einestamiseks tõeliselt värsket aiakraami ja hõrke metsaande, tasub head võimalust kasutada nii palju kui võimalik. Kuid ka puhkamist ei peaks suvemajas unustama – küll purki jõuab kõike head ja paremat hiljemgi pista. Ning kas alati ongi vaja? Enne võiks ikka suu mustikatest korralikult siniseks süüa ja iga kord rattaga läbi metsa sõites mõned kukeseened taskusse toppida. Vahel on kergemast ampsust rohkem rõõmu kui tervest päevast metsas või marjapõõsas rassimisest.

Juuresolevad toidud sisaldavad just parajalt noppimistööd oma peenramaal või lähimas metsatukas, nii et suvist aega jääb ka näiteks hea raamatu seltsis võrkkiike pugemiseks. Linnakividel suvitaja peab aga ette võtma väikese jalutuskäigu turule.

28.07.2017 31.07.2017
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto