Sisukord
Majandus
Postimees

Väike ja mahe peab mõtlema suurelt

3 min lugemist
Ettevõtte asutaja ja juht Lauri Bobrovski värskelt valminud partiiga. FOTO: Eero Vabamägi

Järvamaa väikeettevõtja Lauri Bobrovski teab, et Eestis on mahetoodanguga raske läbi lüüa ja turg on väike ning just seepärast tuleb vaadata koduõuest kaugemale – välismaale.

Tellijale Tellijale

«Vinnuka tegemine on üks kuramuse käsitöö,» nendib OÜ SirLoini juht ja asutaja Lauri Bobrovski (31), kuid väikeettevõtjal pole algul võimalik unistadagi tootmise automatiseerimisest. Eesti mahelihast toodab ta mitme maitsega vinnutatud liha ja koostöös Kehtna lihatööstusega maheviinereid ja mahedat täissuitsuvorsti. Väikeettevõtte nimi tuleb (veise) välisfilee ingliskeelsest nimetusest sirloin ja sir loin’i võiks tõlkida härra fileeks. Koos Bobrovskiga töötab Vahuküla ettevõttes neli inimest.

Maheliha saab alguse looma kasvatamisest. Loeb see, millega teda söödetakse ning kuidas ja millega ravitakse. «Reegleid on palju,» tõdeb Bobrovski, kuid need on selleks, et liha saaks loomulikum.

17.07.2017 19.07.2017
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto