Sisukord
Maitsemeel
Postimees
16.09.2017
Eesti Lembelind sai uue elupaiga Mõisaomanik peab leppima ootamatute külalistega Ootamatu majanduskasv tegi eelarve koostamise lihtsaks Prantsuse kolonel: võõrleegioni Eestisse tulek oli juhus (44) Endine mõisaomanik: kaks võõrast sain toast kätte (7) Välismaa Politsei tunnistas Londoni rongiplahvatuse terrorirünnakuks Junckeri optimistlik musi (5) Birmas ägenevad tapatalgud (2) Arvamus Juhtkiri: valitsus šampanjavannis (6) Marti Aavik: nad peavad sind napakaks (20) Nobelist Kurt Wüthrich sai Eesti teadusest aimu Endel Lippmaa kaudu (1) Peeter Langovitsi tagasivaade: Diiva Barcelonast Haapsalu maffia lõpulüli (1) Tugev teoorias, nõrk praktikas (12) Valge mees oskab hüpata! Postimees 1928. aastal: Soome-Rootsi lihasõda Tiina Kaukvere: ma olen müüdimurdja (18) Kultuur Superministeerium kui monument Exceli tabelile (4) Kätlin Kaldmaa: Kaladest ja puudest, inimestest ja laevadest Aja auk. Kontroll Nädala plaat. Lateraalne evolutsioon Karin Rask: Mulle meeldivad lood, mis esitavad vaatajale väljakutse Sport Põlvetraumad – freestyle-suusatamise kutsehaigus Võitmatu Kelly raske seis Mart Soidro: terves kehas terve vaim (3) Singapuri etapp: strateegiliste plaanide ja otsuste tõehetk Sloveenia tähelennu pant – meeskonnatöö AK Kätlin Kaldmaa: Kaladest ja puudest, inimestest ja laevadest Superministeerium kui monument Exceli tabelile (4) Juurikas: munapiiks on tervisele kasulik Juurikas: Märt Sults lummab Euroopat Prognooside tegemise kunst ja teadus Mihkel Kunnus: tarkus istub korraga kahel toolil Mart Juure gooti stiilis unenäod Kuidas ärkamisajal armastati? (1) Peeter Langovitsi tagasivaade: Diiva Barcelonast Nobelist Kurt Wüthrich sai Eesti teadusest aimu Endel Lippmaa kaudu (1) Nädala plaat. Lateraalne evolutsioon Aja auk. Kontroll Tiina Kaukvere: ma olen müüdimurdja (18) Arter E-riigi reliktid Сәттілік* ehk reisikiri pulmapeost Kasahstanis Olümpiastaadion, kus eestlane Guinnessi rekordiga hakkama sai Greyp G12S – elektriratas edasijõudnutele Orkaanipaanika: paanikast saab kasu lõigata Horoskoop Lisatud galerii! Disaini- ja mööblimessi Habitare paneb ideed lendama Filmiarvustus «Madame»: pentsik printsess Pariisis Seljakotid selga! Karin Rask: Mulle meeldivad lood, mis esitavad vaatajale väljakutse Pealinna parima pitsa jahil Uus kuum sai Tartust Riiga jalgrattaga – kuidas siis veel? Tiina Park: Gruusia või Kruusia (2) Sõiduproov: Renault Alaskan. Kõva tööloom, pop pintsak seljas Meelelahutus Koomiks Sudoku

Uus kuum sai

5 min lugemist
  • Õige juuretisesai on krõbeda kooriku ning augulise, pehme ja niiske sisuga.
Kotzebue pagarikoja krõbeda kooriku ja õhulise-niiske sisuga hapusai. FOTO: Johannes Hõimoja

Muu maailma pagariärides viimastel aastatel kõvasti laineid löönud juuretise- ehk haputainasaia küpsetatakse meilgi juba nii palju, et kahest väikesest Tallinna pagarikojast Rotermanni kvartali ning Kalamaja soppides saavad kõige kirglikumad huvilised krõbeda kooriku, pehme-õhulise sisu ja õrnhapuka maitsega pätsi kätte.

Tellijale Tellijale

Meil on  harjutud saiatainast kergitama pärmiga, kuid juuretisesaia paneb kerkima veest ja nisujahust kääritatud juuretis. «Ainult vesi, nisujahu ja Pelgulinna õhus keerelnud bakterid,» nimetab Sander kolm komponenti, millest nende emajuuretis nelja aasta eest sündis. Selles, milline sai lõpuks välja kukub, mängivad rolli kohalikud bakterid, õhuniiskus, temperatuur ja veel kümned pisiasjad. Seetõttu pole ka kaht päris ühesugust juuretisesaia olemas.

15.09.2017 18.09.2017
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto