Sisukord
Maitsemeel
Postimees
16.09.2017
Eesti
Lembelind sai uue elupaiga
Mõisaomanik peab leppima ootamatute külalistega (1)
Ootamatu majanduskasv tegi eelarve koostamise lihtsaks
Prantsuse kolonel: võõrleegioni Eestisse tulek oli juhus (44)
Endine mõisaomanik: kaks võõrast sain toast kätte (7)
Välismaa
Politsei tunnistas Londoni rongiplahvatuse terrorirünnakuks
Junckeri optimistlik musi (5)
Birmas ägenevad tapatalgud (2)
Arvamus
Juhtkiri: valitsus šampanjavannis (6)
Marti Aavik: nad peavad sind napakaks (20)
Nobelist Kurt Wüthrich sai Eesti teadusest aimu Endel Lippmaa kaudu (1)
Peeter Langovitsi tagasivaade: Diiva Barcelonast
Haapsalu maffia lõpulüli (1)
Tugev teoorias, nõrk praktikas (12)
Valge mees oskab hüpata!
Postimees 1928. aastal: Soome-Rootsi lihasõda
Tiina Kaukvere: ma olen müüdimurdja (18)
Kultuur
Superministeerium kui monument Exceli tabelile (4)
Kätlin Kaldmaa: Kaladest ja puudest, inimestest ja laevadest
Aja auk. Kontroll
Nädala plaat. Lateraalne evolutsioon
Karin Rask: Mulle meeldivad lood, mis esitavad vaatajale väljakutse
Sport
Põlvetraumad – freestyle-suusatamise kutsehaigus
Võitmatu Kelly raske seis
Mart Soidro: terves kehas terve vaim (3)
Singapuri etapp: strateegiliste plaanide ja otsuste tõehetk
Sloveenia tähelennu pant – meeskonnatöö
AK
Kätlin Kaldmaa: Kaladest ja puudest, inimestest ja laevadest
Superministeerium kui monument Exceli tabelile (4)
Juurikas: munapiiks on tervisele kasulik
Juurikas: Märt Sults lummab Euroopat
Prognooside tegemise kunst ja teadus
Mihkel Kunnus: tarkus istub korraga kahel toolil
Mart Juure gooti stiilis unenäod
Kuidas ärkamisajal armastati? (1)
Peeter Langovitsi tagasivaade: Diiva Barcelonast
Nobelist Kurt Wüthrich sai Eesti teadusest aimu Endel Lippmaa kaudu (1)
Nädala plaat. Lateraalne evolutsioon
Arter
Olümpiastaadion, kus eestlane Guinnessi rekordiga hakkama sai
Greyp G12S – elektriratas edasijõudnutele
Orkaanipaanika: paanikast saab kasu lõigata
Horoskoop
Lisatud galerii! Disaini- ja mööblimessi Habitare paneb ideed lendama
Filmiarvustus «Madame»: pentsik printsess Pariisis
Seljakotid selga!
Karin Rask: Mulle meeldivad lood, mis esitavad vaatajale väljakutse
Pealinna parima pitsa jahil
Uus kuum sai
Tartust Riiga jalgrattaga – kuidas siis veel?
minu meedia
Minu Meedia digi­paketiga saad piiramatu ligipääsu Postimehe ja maakonnalehtede tasulisele sisule nii veebis, mobiilis kui tahvlis.
Telli minu meedia

Uus kuum sai

5 min lugemist
  • Õige juuretisesai on krõbeda kooriku ning augulise, pehme ja niiske sisuga.
Kotzebue pagarikoja krõbeda kooriku ja õhulise-niiske sisuga hapusai. FOTO: Johannes Hõimoja

Muu maailma pagariärides viimastel aastatel kõvasti laineid löönud juuretise- ehk haputainasaia küpsetatakse meilgi juba nii palju, et kahest väikesest Tallinna pagarikojast Rotermanni kvartali ning Kalamaja soppides saavad kõige kirglikumad huvilised krõbeda kooriku, pehme-õhulise sisu ja õrnhapuka maitsega pätsi kätte.

Tellijale

Meil on  harjutud saiatainast kergitama pärmiga, kuid juuretisesaia paneb kerkima veest ja nisujahust kääritatud juuretis. «Ainult vesi, nisujahu ja Pelgulinna õhus keerelnud bakterid,» nimetab Sander kolm komponenti, millest nende emajuuretis nelja aasta eest sündis. Selles, milline sai lõpuks välja kukub, mängivad rolli kohalikud bakterid, õhuniiskus, temperatuur ja veel kümned pisiasjad. Seetõttu pole ka kaht päris ühesugust juuretisesaia olemas.

15.09.2017 18.09.2017
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Minu Meedia kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Minu Meedia konto