R, 7.10.2022

Tuhat lugu magusas purgis

Vaata videost, kuidas valmib mesi
Maria Joost
, reporter
Tuhat lugu magusas purgis
Facebook Messenger LinkedIn Twitter
Comments
Maire ja Igor Valtin.
Maire ja Igor Valtin. Foto: Eero Vabamägi

Lääne-Virumaal Inju külas pannakse purki kõiksugu meesegusid. Abielupaar Maire ja Igor Valtin alustasid oma ettevõttega Artocarpus 1997. aastal, kuid ettevõtjad on nad olnud juba 25 aastat, kui nad Tallinnast maale kolisid ja AS Martini nime all maakaupluste vallas tegutsesid.

Mesinikeks said nad aga puhtalt tänu juhusele – kui mõni peab mesilasi meelitama, siis Valtinitele tulid sülemid ise aeda kätte. «Ühel ilusal hommikul olid meil aias hästi ilusad ja suured sülemid puu otsas,» kirjeldas Maire Valtin.

«Me rõõmustasime ja jooksime välja, aga ega me ei teadnud nende pidamisest siis midagi.» Naise sõnul olid nende naabril sel ajal ka mesilased, aga kuna viimane käis tööl, siis võisid mesilased naabri juurest jalga lasta.

Märksõnad
Tagasi üles