K, 5.10.2022

Valmistu jõuludeks: kõrvitsahoidis väikese tšilliga

Britt Rosen
Valmistu jõuludeks: kõrvitsahoidis väikese tšilliga
Facebook Messenger LinkedIn Twitter
Comments
Pistu omamoodi marineeritud kõrvits.
Pistu omamoodi marineeritud kõrvits. Foto: Andra Kalda

Tühjaks õõnestatud kõrvitsast saab meisterdada küünlalaterna, viljalihast mitu rooga. Põhjaranniku ainsa kodurestorani MerMer perenaine Merrit Kiho jagab oma kõrvitsahittide retsepte.

MerMeri marineeritud kõrvitsatest on saanud kodurestorani iga-aastane jõulukuu traditsioon nii pere enda kui ka kundede laual. Ega erilist kunsti polegi: kui muidu piirdutakse Eesti koduköökide kõrvitsamarinaadides enamasti äädika, kaneeli, nelgi ja suhkruga, siis Merrit lisab maitseleeme sisse ka valget veini, tšillit, tüümiani, rosmariini, küüslauku.

Märksõnad
Tagasi üles