Sisukord
Maitsemeel
Tänane leht
16.12.2017
Eesti Hambaarstid kauplesid välja sobivad tingimused Andres Kuusk – kollase kaardi mees (3) Märt Ots – üha teravamad hambad Hanno Pevkur – ausa külapoisi saatus (7) Kristina Šmigun-Vähi – puhas Kiku! Pardameeskond, kes serveerib metalset einet Ilus kontsert või Vene pehme jõud? (19) Fentanüülisõltlaste arvates elab politsei soovunelmais (1) Välismaa Rumeenia leinab kunagist valitsejat Euroopa Liit ja migrandid (1) Tuski sõnul on piiride sulgemine kvootidest kõvasti tähtsam Praegust põhilist migrandikollet kvoodid ei leevenda (26) Vangi saadetud eksminister hoiatas Venemaa eliiti (15) Arvamus Postimees 1937. aastal: Tallinn kõrgendas palkasid Kristina Šmigun-Vähi – puhas Kiku! Andreas Kaju: kutsuge toimetaja! (8) Peeter Langovitsi tagasivaade: raamatuesitlus Patareis Juhtkiri: et Eesti riik metsa ei läheks (3) Andres Kollist: õiglane infoühiskond, teadus ja eestlus (1) Raimund Ubar: hea teaduse odav väljamüük (1) Artemi Troitski: uttutõmbamise paradoksid (10) Postimehe suur intervjuu metsavaidluste aastast. Kus me oleme ja kuidas siia jõudsime? (9) Priit Pullerits: häbistatu saab heategijaks (2) Kultuur Peeter Langovitsi tagasivaade: raamatuesitlus Patareis EKI keelekool: neitsivillast püksid jalas Artemi Troitski: uttutõmbamise paradoksid (10) Postimehe suur intervjuu metsavaidluste aastast. Kus me oleme ja kuidas siia jõudsime? (9) Sport Spordi lühiuudised Otepää MK-etapp on tõsises ohus Marek Tiits: projekt «feim ja sull»? (6) Tänak pole Toyotast veel õiget aimu saanud Ermits langes 19 kohta, venelased said hooaja esimese poodiumikoha Tarbija Postimees maitseb: parima verivorsti tiitel vahetas tänavu omanikku AK Betti Alveri kadunud tuulelaps Üks teistsugune pilk tõsistele eluprobleemidele Poola deemonitapja tegutseb Lõplikud ja lõputa mängud Barcelona ülikooli professor: Kataloonia ühiskond on sügavalt lõhestunud (8) Amori kolmas tee Andreas Kaju: kutsuge toimetaja! (8) Taavi Minnik: Hispaania prints Sidrun (2) Andres Kollist: õiglane infoühiskond, teadus ja eestlus (1) Postimehe suur intervjuu metsavaidluste aastast. Kus me oleme ja kuidas siia jõudsime? (9) Sissejuhatus Lawrence Durrelli Kreekasse Arter Oh need Hiina imed! Pühade trendid ja jõulutavad Mart Kivastik: Kust võtab Eesti riik mõtte, et peaks inimesi kasvatama? (2) Endine erikooli õpetaja: sellises erikoolis inimeseks ei kasvata (14) Patriootliku Krimmi argipäev (2) Lauamängud toovad seltskonna kokku Filmiarvustus: "Reis Hispaaniasse". Film nagu meditatsioon Appi, laps kukkus reklaami lõksu! VIDEO! Musta ülikonnaga pole midagi peale hakata! (1) Kaja Kallas: kingirõõm või kingistress (13) 109 aastat tagasi Londonis: olümpiamängudele siseneb talisport Raivo E. Tamm jätkab võitlust Supelsaksad peavad pühi Sõiduproov. Volvo XC40: Hiina latern Meelelahutus Koomiks Sudoku

Supelsaksad peavad pühi

8 min lugemist
  • Too Pärnu Supelsaksad oma kodukööki: proovi teha mõnd kohviku talvetoitu.
Kohviku kokk Hele-Riin Soop ja perenaine Anna Huimerind Supelsakste verandal. Kuusk on ehteis ning sünnipäevalaual on piparkoogitort ja vana pereretsepti järgi tehtud küpsised, "pähklid" kondenspiimaga. FOTO: Ruth Huimerind

Täna kõlistab Pärnu Supelsakste kohvikupere kokku sünnipäevapokaale ja maiustab tükikese piparkoogitordiga. Majaperenaine Anna Huimerind paotab kuurordi ühe kuulsama ning värvi-, mustri- ja maitsekirjuma kohviku ust. Ta näitab, kuidas kaheksaseks saanud sünnipäevalaps pühadeks valmistub ja mida külalistele süüa pakub.

Tellijale Tellijale

Tingimata kuulub Supelsakste kohviku verandale sätitud kaheksanda sünnipäeva peolauale tükike kooki nende enda barokselt külluslikust magusaletist. See võib olla vabalt maja kondiitri Urmas Ostrovi koorene ja kohev piparkoogitort, milles on rohkelt lähenevate pühade maitset. Või siis hoopis vaarika-vahukoore beseekook, mis on Supelsakste magusahitt olnud avamisest peale.

15.12.2017 18.12.2017
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto