Näärilaua retro - soovitusi köögikirjanikult Maire Suitsult

Ahjujäätis. FOTO: Jaan Heinmaa

Riigikorrast sõltumata on vana-aastaõhtu peolauda kaetud võimalikult rikkalikult ka kõige suurema surutise ja kitsikuse aastail. Mida sotsialismiaja pidudel või üldse tollal söödi, annavad aimu köögikirjaniku Maire Suitsu äsja ilmunud söögimälestused ühes nende kümnendite retseptidega. ENSV lõpus usinamate küpsetajate kodus levinud ahjujäätise baked Alaska moeretsept on raamatus üks neist, mis oma pidulikkusega sobiks vabalt ära saatma ka 2017. aastat.

Tellijale Tellijale

Kartulisalat, nn kasukast tuletatud sametsalat, singirullid riivjuustu ja majoneesiga, marineeritud paradiisiõunad, kõrvits või männiseened, omatehtud õhukesed piparkoogid ja rosinatega kaerapätsid, mõni vormi- või plaadikook, tuletab toiduajakirjanik ja köögikirjanik Maire Suitsu meelde roogi, mida ta kaheksakümnendail aastavahetustel tavaliselt lauale pani.

29.12.2017 03.01.2018
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto